Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

leila söderholm Bild: Caroline Vahlberg

Jobbar på att inte vara så självkritisk

Publicerat: 2015-12-02   |  Familjens hälsoresa

I dag har tv-teamet  och Leila varit på besök här igen.

Vi började inspelningen här hemma för att sedan bege oss till stadens fräscha gym. Där skulle vi göra om de tester som vi gjorde första gången då vi träffades, samt väga och mäta oss. Jag som hade hoppats på att vägningen skulle skett i samband  med besöket i tv-studion, om ca två veckor. Hade behövt ett par veckor till för att nå mitt egna viktmål.

Jag har i ärlighetens namn varit så nervös inför den här dagen. Jag hatar nämligen att väga mig, får ångest bara jag ser en våg. Har väl blivit skadad av alla gånger jag hoppat upp på vågen när jag varit med i viktväktarna. Hoppat upp glatt och tänkt – att nu har jag säkert gått ner flera kilo! (eftersom jag då faktiskt har ätit precis så många points som jag skulle ha gjort, och rört på mig massor). Minuten efter har jag klivit ner från vågen, med gråten i halsen och en känsla av enormt misslyckande, minus 0,2 kilo, men oj vad roligt, väldigt motiverande,eller inte...

Jag har varit med i viktväktarna fler gånger än jag kommer i håg, har provat alla möjliga dieter för att gå ner i vikt. Vet inte hur mycket pengar och energi som jag lagt på olika viktminskningsförsök, till ingen nytta liksom. Det har bara lett till en ökad känsla av misslyckande. Jag är SÅ himla trött på att ständigt tänka på vikten, vad jag stoppar i mig, vad jag ska äta och vad jag inte ska äta. Jag vill kunna känna mig stolt över mitt yttre och komma till insikt att det är så här jag ser ut. Med eller utan kilon. Att jag faktiskt duger som jag är. Jag jobbar med  detta varje dag. Att inte vara så himla självkritisk. Ser jag mig i spegeln så klankar jag ner på mig själv, gör jag ett nageljobb så är jag aldrig riktigt nöjd osv. Jag är min egna inre sabotör.

Samma sak kände jag i dag, efter att alla testerna var gjorda. Trots att jag fick beröm av Leila och min familj, så kunde jag inte ta det till mig. För, i mina ögon var jag inte tillräckligt bra, jag kunde alltid ha gjort lite till, kunde fått lite bättre resultat. Åh, jag blir så trött på mig själv!

Jocke och Saga däremot var så fruktansvärt duktiga! De kämpade så svetten lackade, mina älsklingar, så duktiga som få!

Resultaten får ni se den 15 december, då vi åker upp och medverkar i studion.