Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

godis Bild: Johnér Bildbyrå

Jag KAN inte hålla mig till bara en bit

Publicerat: 2015-10-12   |  Caroline Vahlberg

Efter ett par veckor med sjukdommar och allt för mycket jobb, så tar vi oss nu i kragen och rycker upp oss!

Vi tränar efter Leilas träningspass, försöker äta mer sunt,och skippar småätandet.För det mesta går det riktigt bra, men ibland går det inte alls.... Som förra helgen tex när jag var på ögonfransutbildning. Blodsockret var nere på noll och det stod godis framdukat...

Tänkte att, jag tar en bit.... Ja, tjena! En bit, blev snabbt två, två blev tre osv. Jag KAN inte hålla mig till en bit, eller en LITEN näve nötter.... Får jag väl smak, så går jag liksom all in!!!!! SÅÅÅÅ, lärdommen av detta blir att låta bli de små godsakerna och hitta substitut som är nyttigare!

Min älskade man tränar samma program som mig, vi äter (nästan) samma mat, och vet ni vad- han går ner i vikt, (och det vill han ju inte)...... Nu gör han proteindrinkar som han tar före/efter träning, så att han inte ska rasa för mycket. Jag däremot, som VILL gå ner i vikt, går inte ner och dessutom harjag ju massor att ta av!!!!! Är livet orättvist eller?! Kan det vara så att min kropp är så pass viktstörd efter alla dessa år som jag har "misshandlat" den med alla sorters dieter?? Måste fråga experterna vid nästa tillfälle.

I helgen körde jag ett spinningpass, det första på väldigt länge. Det var så skönt att få ta ut sig ordentligt!!Att få svettas. Jag ska försöka få in ett sådant pass i veckan åtminstånde .Dessutom har syrran  frågat om jag ska hänga med att köra tjejvättern nästa sommar, och jag har svarat, JA !!! Det ska bli väldigt spännande!  Så nu har jag ytterligare ett mål att se fram emot!

 TUT TUT, nu kör vi!!!!!

// Carro

 

 

 

 

 

 

 

.