Bild: Vardagspuls

Jag vill kunna handla kläder i vanliga affärer

Publicerat: 2015-09-05   |  Caroline Vahlberg

Häromdagen var jag i en nyöppnad klädbutik här i stan och kollade runt lite. Eftersom mina kläder, av någon konstig anledning, har krympt, så var jag på jakt efter nya.

Provade det ena plagget efter det andra. Byxorna i de största storlekarna fick jag knappt upp över låren, skjortorna var för små över rumpan osv. Jag HATAR verkligen att prova kläder, det finns ingenting annat som gör mig på sämre humör och som gör mig så nedstämd.... Att se sig själv i alla olika vinklar är verkligen inget roligt kan jag lova!

En av anledningarna till att jag faktiskt vill gå ner i vikt är ju faktiskt det där med kläder. Vill kunna handla mina kläder i en vanlig affär, med vanliga storlekar. Vill kunna bära de kläder som jag VILL ha på mig, inte bara de jag KAN ha..... Det är en viss skillnad. Nu får jag gå till kedjornas tjockisavdelningar och handla vissa plagg, (framförallt byxor), och det känns inget roligt alls. Känner mig som en tant. För till tjockisar som mig finns bara tantkläder, stora bylsiga kläder som ska dölja formerna, och vips så ser man ännu större ut....Så detta blir även ett mål för mig, att kunna handla byxor i ”vanliga” affärer.

En annan sak som jag skulle vilja, är att känna mig någorlunda bekväm i badhuset/på stranden. Just nu är det fruktansvärt ångestladdat.

Det skulle vara så himla skönt att få känna sig bekväm med sig själv, med sin kropp. Att kunna se sig i spegeln utan att känna avsky. Detta blir också ett sorts mål, att kunna tycka om sig själv. Nog om det.

På måndag gott folk, ska familjen Vahlberg, vara med i tv-studion! Spännande men lite nervöst;-) Vi ska prata träning ihop med Leila. Vi har ju faktiskt varit duktiga i veckan och tränat vårt hemmapass tre gånger. Dessutom har jag gått skogspromenader med hundarna och simmat 1000 meter, två gånger dessutom! Känns SÅ skönt att vara i gång nu!