Bild: Johnér

Mitt nya liv

Publicerat: 2015-09-09   |  Familjens hälsoresa

För ett år sedan mådde jag inte alls bra. Jag gick igenom en slags livskris och frågor som, Vem är jag? Vad vill jag? snurrade i mitt huvud. Jag hade det ju så bra, man, hus, barn, fast jobb, vänner osv, men ändå  kände jag mig inte speciellt glad.

Allt kändes bara som ett enda ekorrhjul; jobba, äta, sova, jobba, äta, sova, jobba, äta, sova.... Orkade inte med någonting annat heller.... När jag kom hem satte jag mig ner i soffan..... SÅÅÅ jäkla tråkigt.

I samband med detta hörde jag dagligen om människor i ens närhet som blev sjuka, en del dog. Blev då påmind om att livet inte går i repris, att man faktiskt bara lever EN gång. Och då slog det mig, att jag inte ville vara den som ångrar, något som jag faktiskt inte gjort. Ville inte sitta där på hemmet och tänka; jaha, varför gjorde jag inte si eller varför gjorde jag inte så.......

Började fundera på vad som betydde mest för mig i livet. Jo, det var ju givetvis familjen. Och hur skulle jag få mer tid med dom? Jo, att slippa pendla till jobbet. Så dök tanken upp att faktiskt utbilda mig till nagelteknolog, en dröm jag haft sedan barnsben.  Kan säga att det hittills är det bästa  beslutet jag tagit! Det är så många nya dörrar som har öppnats för mig, jag har träffat så många nya underbara människor, jag är så lyckligt llottad!

Jag har vågat prova på nya saker.  Som att jag faktiskt vågade sjunga på min systersons dop, tog några sånglektioner, provsjöng i kör, anmälde oss till vardagspuls osv.  Allt detta hade jag definitivt inte orkat genomföra för ett år sedan. Jag tror faktiskt att allt har en mening. Det var meningen att jag skulle " gå in i väggen" , för annars hade jag inte varit där jag är i dag.

Jag är SÅ tacksam att just vår familj fått chansen att bli mer hälsosamma, med hjälp av vardagspuls experter. Vi har haft det tufft det sista året och genom det här får vi möjlighet att faktiskt  fokusera på något annat. Hittills har det varit värt varenda svettdroppe kan jag lova!!!

 

 

 

 

 

.