Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

piller medicin Bild: Johnér

Sakta men säkert

Publicerat: 2015-11-27   |  Familjens hälsoresa

Har i många år fantiserat om det där magiska pillret. Pillret som gör att jag vaknar upp dagen därpå minst 10 kilo lättare. Åh vad det skulle vara bra! Och vad lycklig jag skulle bli!

Eller? Stämmer det som alla säger, att smal=lycklig??  

Nej, jag tror faktiskt inte det. Så enkelt är det inte. Jag har genom åren varit nere i vikt och varit riktigt smärt, men inte blev jag mycket lyckligare för det. MEN, just nu önskar jag faktiskt att det där pillret hade funnits, för det hade verkligen varit en hjälp på traven. Snart gäller det, snart ska jag kliva upp på den där ångestladdade vågen igen, snart ska jag göra om  konditionstestet.

Har inte varit annat än hängig denna höst, trött och eländig, åkt på den ena åkomman efter den andra. Kan i ärlighetens namn säga att jag inte varit 100% motiverad sista tiden. Men, jag har gjort mitt bästa. Trots någon slags muskelbristning i magen, så har jag tränat och gjort de övningar jag har kunnat, osv. Jag har försökt att göra det bästa av situationen hela tiden.

Vikten har äntligen börjat ge med sig lite grann – sakta, sakta går den långsamt neråt. Jag är 1,5 kilo  från mitt delmål. Ni kanske inte tycker att det är så mycket att gå ner,. men för min viktkänsliga kropp är det tyvärr det. (Hade jag varit karl däremot hade jag väl antagligen bara behövt gå på toa och gjort program nummer två, då hade jag nog nått mitt mål med råge;-)

Grejen är ju den att finalen kommer äga rum 15 dec. Har ju hela tiden trott att testerna kommer göras om i samband med det.  Men fick i veckan reda på att tv-teamet och Leila kommer hit redan nästa vecka. Det fick mig att börja känna lite smått panik. Att gå ner 1,5 kilo på tre veckor hade ju inte varit några som helst problem, men på 5 dagar?!  Så därför hade jag varit så tacksam just nu för det där pillret! Men eftersom det inte finns så är det blod, svett och tårar som gäller de sista dagarna!