Bild: Caroline Vahlberg

VARFÖR går inte jag ner i vikt???!!!!

Publicerat: 2015-10-01   |  Caroline Vahlberg

Då har vi varit i gång i en månad. Vi har ändrat vår mat i små steg, lite i taget. Allt för att detta ska bli så långsiktigt som möjligt, för att inte falla tillbaka i gamla spår. Först nu börjar vissa saker sätta sig, bli till en vana. Som t ex i dag när jag lagade mat, köttfärssås (quornfärs för mig) och pasta. Då rev jag morötter och hade i såsen. Och det blev SÅ gott!
Det hade inte hänt för en månad sedan, då hade jag, av ren vana och okunskap, gjort såsen utan morötter.

Måste dock medge att vi varit rätt slarviga senaste veckan med både träning och mat.... Har man inget planerat, ja, då är det lätt att både äta onyttigt och att ”glömma” bort träningen. (vi har dessutom drabbats av lite krämpor här och där, så vi har medvetet fått ta det lite lugnt)
Ska sätta oss ner i kväll och göra matlistor inför nästa vecka! Vi måste verkligen bättra oss!!

Jag har även satt upp ett eget litet delmål. Att gå ner två kilo i oktober. Det borde ju inte vara omöjligt, det känns ju ganska realistiskt. Så nu måste jag ta mig i kragen och ta tag i mer träning. Tänkte varva simning, träningsprogram,  löpning  och spinning. Håll tummarna för nu kör vi!

Jag blir så himla trött på mig själv. Vet att man inte ska jämföra sig med andra, men.... VARFÖR går inte jag ner i vikt???!!!!
Som alla de där gångerna jag gått med i viktväktarna...när jag efter första veckan kommer dit efter hårt jobb (minimalt med mat, inget onyttigt och massor med motion). Tänker att nu jädrar har jag nog gått ner flera kilo! Svävar ut i fantasin och ser i mitt inre hur konsulenten plockar fram guldstjärnorna (det får man efter -3 kg). Och glad i hatten hoppar upp på vågen!  Ser hur siffrorna på vågen ändrar sig, ändrar sig, och stannar på..... -0,4 kilo..... What??!!!
Hoppar snabbt ner igen med en klump i hjärtat av enorm besvikelse och misslyckande.... För att inte tala om vad jag känner, när jag ser de andra, som startat samtidigt som jag, få sina första stjärnor....

Vad gör jag då???!!!
Åker hem och tränar ännu hårdare?
Äter lika strikt en vecka till?
Nehä ni!!!
Då åker lilla jag hem och tycker synd om mig själv, klankar ner på mig själv och kanske tröstäter lite. Tänker att jag då lika gärna kan unna mig lite gott om jag ändå inte går ner i vikt....
Varför tänker jag så?! Vad är det för fel på mig?!

MEN.....

Denna gång SKA jag köra på. Jag SKA inte stirra mig blind på vågen utan känna efter hur jag faktiskt mår inuti, med träning och bra mat.

Som sagt, håll tummarna, för nu kör vi!!!