Bild: Caroline Vahlberg

Vi mår så bra

Publicerat: 2015-12-09   |  Familjens hälsoresa

Jag blir så trött  på mig själv ibland att jag inte tillåter mig  att vara tacksam. Tacksam för att jag faktiskt mår bra och att min kropp fungerar som den ska. Vad är då lite övervikt? 

Det är så himla tråkigt att jag lägger ner så mycket tid och energi på dieter. Jag och många med mig har en tendens att stirra sig blind på vågen. I ett samtal med Sofia Antonsson, där jag beklagade mig att det inte hade hänt så mycket på vågen, påminde hon mig att faktiskt lägga märke till annat som  hänt med min kropp. Sötsuget är borta, min ibs är näst intill botad, och sist men inte minst så förser jag min kropp med näringsrika produkter som gör att jag mår så mycket bättre!

Jag måste erkänna att jag faktiskt aldrig tänkt så. För mig har det mer varit att; jaha  går jag inte ner  i vikt av det här så kan jag väl lika gärna gå tillbaks till de gamla vanorna. Men samtalet med Sofia fick mig faktiskt att tänka till, och från att ha känt mig misslyckad, kände jag mig faktiskt lite stolt över mig själv!  Jag har ju börjat ta hand om min kropp. Jag ger den bra mat som gör att den funkar och som håller tarmarna lugna och harmoniska. Varför skulle jag ens tänka tanken att gå tillbaka i mina gamla spår.