Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

pannkaka Bild: Caroline Vahlberg

Vi mår så bra

Publicerat: 2015-12-09   |  Familjens hälsoresa

Jag blir så trött  på mig själv ibland att jag inte tillåter mig  att vara tacksam. Tacksam för att jag faktiskt mår bra och att min kropp fungerar som den ska. Vad är då lite övervikt? 

Det är så himla tråkigt att jag lägger ner så mycket tid och energi på dieter. Jag och många med mig har en tendens att stirra sig blind på vågen. I ett samtal med Sofia Antonsson, där jag beklagade mig att det inte hade hänt så mycket på vågen, påminde hon mig att faktiskt lägga märke till annat som  hänt med min kropp. Sötsuget är borta, min ibs är näst intill botad, och sist men inte minst så förser jag min kropp med näringsrika produkter som gör att jag mår så mycket bättre!

Jag måste erkänna att jag faktiskt aldrig tänkt så. För mig har det mer varit att; jaha  går jag inte ner  i vikt av det här så kan jag väl lika gärna gå tillbaks till de gamla vanorna. Men samtalet med Sofia fick mig faktiskt att tänka till, och från att ha känt mig misslyckad, kände jag mig faktiskt lite stolt över mig själv!  Jag har ju börjat ta hand om min kropp. Jag ger den bra mat som gör att den funkar och som håller tarmarna lugna och harmoniska. Varför skulle jag ens tänka tanken att gå tillbaka i mina gamla spår.