Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Maria Nygårds

Dricka eller äta vitaminer

Publicerat: 2015-08-10   |  Maria Nygårds
Kategori: Hälsa

Vatten med vitaminer har slagit igenom ordentligt i Sverige. Det är lätt att påverkas av snygga loggor och smart marknadsföring av drycker som sägs ha olika hälsoegenskaper. Trots att de innehåller grönt te, ingefära, frukt och bär kan de innehålla mer kalorier än vad man tror. Kalorier i flytande form är lätt att få i sig för mycket av eftersom de inte ger något mättnad. Kroppen registrerar inte att vi fått i oss extra energi.

Juice dricker många mycket av eftersom det är gott och uppfattas nyttigt. Ett glas juice ger ungefär lika mycket kalorier som tre apelsiner. Hela apelsiner ger dig dessutom fibrer och längre mättnad. Ett alternativ är att ta lite juice som man blandar ut med bubbelvatten. En deciliter juice per dag räcker bra.

Tänk också på att enstaka vitaminer inte ger lika bra effekt som sammansättningen som finns naturligt i frukt och grönsaker. För att släcka törsten är ofta vatten det bästa alternativet. Sätt själv smak på vattnet genom att lägga i bär eller färska örter som mynta eller basilika. Vi har ju också förmånen att ha rent vatten i kranen (gäller nästan hela Sverige), vilket är få förunnat!

Njut av värmen som äntligen har kommit och ta det lungt med de flytande kalorierna!