Maria Nygårds
Maria Nygårds

Namn: Maria Nygårds
Familj: Sambo och två barn i mellanstadieåldern.
Ålder: 43

Vill du ställa en fråga direkt till Maria? 
Då går det bra att mejla till maria@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Jobbar som dietist / KAM på IT-företaget Mashie samt har mitt eget företag Maria Nygårds Mat & Kommunikation där jag gör olika konsultuppdrag för Landsting, privatkunder och företag.

Tittar på: Feelgood-filmer och dokumentärer.

Lyssnar på: Musik med mycket rytm.

Vanligaste vardagsmiddagen: Kyckling, ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träna, vara på havet och träffa människor som ger energi.

Får negativt hög puls i vardagen av: Negativa människor och stress.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej, inte direkt.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Min fina mamma lever tyvärr inte, men om så skulle hon nog beskriva mig som en glad och impulsiv människa som har svårt att tacka nej till roliga saker.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Planering och framförhållning. Det kan låta tråkigt, men det gör mycket för att slippa vardagsstress och skapa bra mat- och träningsvanor.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Babyspenat, ingefära och naturell yoghurt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en massage eller njuter av en kaffe på vacker plats.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?
Jag skulle vilja satsa på mat för äldre och mat på sjukhus. Få in personal, likande måltidsvärdar på sjukhus för att ordinarie personal får ta hand om de sjuka och andra fokusera på att rätt mat serveras och på ett aptitligt sätt.

”Planering och framförhållning är nyckeln” Se alla inlägg i bloggen
Matlåda Bild: Mårten Levin

Matlåda – bra för både dig och plånboken

Publicerat: 2015-08-24   |  Maria Nygårds

Matlåda är bra för dig, ekonomin och miljön
Matlåda är perfekt för dig som vill få koll på vad du äter och samtidigt dra ner på utgifterna. Många tänker nog att de skulle börja med matlåda, men det blir liksom inte riktigt av. Så kicka igång hösten med en ny bra vana, laga lite till och lägg undan direkt, frys in eller lägg i kyl till nästa dag.

Att göra sin egen matlåda är också ett sätt att ta reda på matrester, så förutom att du spar mer pengar så är det även bra gör miljön. Att äta lunch ute kostar i snitt cirka 2000 kronor i månaden. Tänk på vad du kan spara om du tar med egen matlåda.

Fyll din låda enligt  tallriksmodellen:
Halva lådan med råa eller kokta grönsaker.
¼ med kolhydrater t ex: quinoa, matkorn, pasta, ris, potatis eller liknande.
¼ med protein t ex: kyckling, keso, ägg, fisk, bönor eller kött.

Här kommer tips som kan passa i din matlåda:
Pastalåda med spenat
Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
Kyckling med rostad rödkål