Maria Nygårds
Maria Nygårds

Namn: Maria Nygårds
Familj: Sambo och två barn i mellanstadieåldern.
Ålder: 43

Vill du ställa en fråga direkt till Maria? 
Då går det bra att mejla till maria@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Jobbar som dietist / KAM på IT-företaget Mashie samt har mitt eget företag Maria Nygårds Mat & Kommunikation där jag gör olika konsultuppdrag för Landsting, privatkunder och företag.

Tittar på: Feelgood-filmer och dokumentärer.

Lyssnar på: Musik med mycket rytm.

Vanligaste vardagsmiddagen: Kyckling, ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träna, vara på havet och träffa människor som ger energi.

Får negativt hög puls i vardagen av: Negativa människor och stress.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej, inte direkt.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Min fina mamma lever tyvärr inte, men om så skulle hon nog beskriva mig som en glad och impulsiv människa som har svårt att tacka nej till roliga saker.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Planering och framförhållning. Det kan låta tråkigt, men det gör mycket för att slippa vardagsstress och skapa bra mat- och träningsvanor.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Babyspenat, ingefära och naturell yoghurt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en massage eller njuter av en kaffe på vacker plats.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?
Jag skulle vilja satsa på mat för äldre och mat på sjukhus. Få in personal, likande måltidsvärdar på sjukhus för att ordinarie personal får ta hand om de sjuka och andra fokusera på att rätt mat serveras och på ett aptitligt sätt.

”Planering och framförhållning är nyckeln” Se alla inlägg i bloggen
Pumpor Bild: Maria Nygårds

Pumpa - mer än bara lykta på Halloween

Publicerat: 2015-10-30   |  Maria Nygårds
Kategori: Hälsa

Just nu dammsugs butikerna på pumpor. Än så länge är vi i Sverige ganska dåliga att använda pumpa mer än som dekoration. Tänk på att det finns mycket gott att göra av pumpa, soppa, bröd eller dessert. Se förslag på recept nedan.

Näringsrik
Pumpa är nyttigt och innehåller en hel del vitaminer och mineraler. Även pumpafröna kan användas, de är rika på zink och protein. Fröna är goda att rosta med lite salt och äta som ett nyttigare snacks eller strö över bröd, sallader eller frukostfilen.

Sätt ugnen på 175°. Skölj pumpakärnorna ordentligt och låt torka. Blanda med olja och salt. Sprid ut på ugnsplåt och rosta i ugnen tills kärnorna fått gyllenbrun färg (ca 20-30 min)

Satsa på pumpa
Dra ned på godisätandet och gör helgen till en pumpafest, här är tre smarriga recept.
Pumpabrod med kryddig färskoströra
Whoopies med vaniljkräm
Pumpa och majssoppa med fröblandning