Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Maria Nygårds

Pumpa - mer än bara lykta på Halloween

Publicerat: 2015-10-30   |  Maria Nygårds
Kategori: Hälsa

Just nu dammsugs butikerna på pumpor. Än så länge är vi i Sverige ganska dåliga att använda pumpa mer än som dekoration. Tänk på att det finns mycket gott att göra av pumpa, soppa, bröd eller dessert. Se förslag på recept nedan.

Näringsrik
Pumpa är nyttigt och innehåller en hel del vitaminer och mineraler. Även pumpafröna kan användas, de är rika på zink och protein. Fröna är goda att rosta med lite salt och äta som ett nyttigare snacks eller strö över bröd, sallader eller frukostfilen.

Sätt ugnen på 175°. Skölj pumpakärnorna ordentligt och låt torka. Blanda med olja och salt. Sprid ut på ugnsplåt och rosta i ugnen tills kärnorna fått gyllenbrun färg (ca 20-30 min)

Satsa på pumpa
Dra ned på godisätandet och gör helgen till en pumpafest, här är tre smarriga recept.
Pumpabrod med kryddig färskoströra
Whoopies med vaniljkräm
Pumpa och majssoppa med fröblandning