Maria Nygårds
Maria Nygårds

Namn: Maria Nygårds
Familj: Sambo och två barn i mellanstadieåldern.
Ålder: 43

Vill du ställa en fråga direkt till Maria? 
Då går det bra att mejla till maria@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Jobbar som dietist / KAM på IT-företaget Mashie samt har mitt eget företag Maria Nygårds Mat & Kommunikation där jag gör olika konsultuppdrag för Landsting, privatkunder och företag.

Tittar på: Feelgood-filmer och dokumentärer.

Lyssnar på: Musik med mycket rytm.

Vanligaste vardagsmiddagen: Kyckling, ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träna, vara på havet och träffa människor som ger energi.

Får negativt hög puls i vardagen av: Negativa människor och stress.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej, inte direkt.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Min fina mamma lever tyvärr inte, men om så skulle hon nog beskriva mig som en glad och impulsiv människa som har svårt att tacka nej till roliga saker.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Planering och framförhållning. Det kan låta tråkigt, men det gör mycket för att slippa vardagsstress och skapa bra mat- och träningsvanor.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Babyspenat, ingefära och naturell yoghurt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en massage eller njuter av en kaffe på vacker plats.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?
Jag skulle vilja satsa på mat för äldre och mat på sjukhus. Få in personal, likande måltidsvärdar på sjukhus för att ordinarie personal får ta hand om de sjuka och andra fokusera på att rätt mat serveras och på ett aptitligt sätt.

”Planering och framförhållning är nyckeln” Se alla inlägg i bloggen
Rensning Bild: Maria Nygårds

Rensa i skåp och lådor

Publicerat: 2015-07-19   |  Maria Nygårds
Kategori: Hälsa

Snart är det dags att åka till landet och jag har passat på att städa ur kyl, skåp och lådor. Ett perfekt tillfälle att ta bort sånt som kanske inte nödigvis behöver finnas i skafferiet.

Jag tänker på saker som man lätt lockas av att äta som kroppen egentligen inte behöver. Tillgängligheten är ofta det som styr vad som slinker ned. När det inte finns godis, kakor, kex och läsk hemma är det lättare att hålla sig borta från det onyttiga småätande och att utsätta sig onödiga frestelser.

Nötter och frön är perfekt att ha till hands om man blir sugen på något, men de innehåller mycket energi, så max en näve per dag räcker. Tänk på att nötter och fröer som står för länge blir dåliga då fettet i dem härsknar.

Efter att ha rensat ut är det också ett bra läge att våga prova något nytt som du inte testat innan. Bönor och ärtor av olika slag passar bra i matiga sallader. Gröna ärtor är gott att mixa till en ärtpesto eller varför inte fixa en god sås av kikärtor i form av en hummus. Det finns ett stort sortiment av färdigkokta baljväxter om man inte har lust att koka själv.