Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Maria Nygårds

Rensa i skåp och lådor

Publicerat: 2015-07-19   |  Maria Nygårds
Kategori: Hälsa

Snart är det dags att åka till landet och jag har passat på att städa ur kyl, skåp och lådor. Ett perfekt tillfälle att ta bort sånt som kanske inte nödigvis behöver finnas i skafferiet.

Jag tänker på saker som man lätt lockas av att äta som kroppen egentligen inte behöver. Tillgängligheten är ofta det som styr vad som slinker ned. När det inte finns godis, kakor, kex och läsk hemma är det lättare att hålla sig borta från det onyttiga småätande och att utsätta sig onödiga frestelser.

Nötter och frön är perfekt att ha till hands om man blir sugen på något, men de innehåller mycket energi, så max en näve per dag räcker. Tänk på att nötter och fröer som står för länge blir dåliga då fettet i dem härsknar.

Efter att ha rensat ut är det också ett bra läge att våga prova något nytt som du inte testat innan. Bönor och ärtor av olika slag passar bra i matiga sallader. Gröna ärtor är gott att mixa till en ärtpesto eller varför inte fixa en god sås av kikärtor i form av en hummus. Det finns ett stort sortiment av färdigkokta baljväxter om man inte har lust att koka själv.