Maria Nygårds
Maria Nygårds

Namn: Maria Nygårds
Familj: Sambo och två barn i mellanstadieåldern.
Ålder: 43

Vill du ställa en fråga direkt till Maria? 
Då går det bra att mejla till maria@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Jobbar som dietist / KAM på IT-företaget Mashie samt har mitt eget företag Maria Nygårds Mat & Kommunikation där jag gör olika konsultuppdrag för Landsting, privatkunder och företag.

Tittar på: Feelgood-filmer och dokumentärer.

Lyssnar på: Musik med mycket rytm.

Vanligaste vardagsmiddagen: Kyckling, ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träna, vara på havet och träffa människor som ger energi.

Får negativt hög puls i vardagen av: Negativa människor och stress.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej, inte direkt.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Min fina mamma lever tyvärr inte, men om så skulle hon nog beskriva mig som en glad och impulsiv människa som har svårt att tacka nej till roliga saker.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Planering och framförhållning. Det kan låta tråkigt, men det gör mycket för att slippa vardagsstress och skapa bra mat- och träningsvanor.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Babyspenat, ingefära och naturell yoghurt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en massage eller njuter av en kaffe på vacker plats.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?
Jag skulle vilja satsa på mat för äldre och mat på sjukhus. Få in personal, likande måltidsvärdar på sjukhus för att ordinarie personal får ta hand om de sjuka och andra fokusera på att rätt mat serveras och på ett aptitligt sätt.

”Planering och framförhållning är nyckeln” Se alla inlägg i bloggen
Matig sallad Bild: Maria Nygårds

Schysst sallad på nolltid

Publicerat: 2015-09-07   |  Maria Nygårds

Jag älskar matiga sallader som går snabbt att fixa. Det är klart att ibland kan det krävas lite planering, är kylen tom så är det svårt att få ihop något.  Saker som jag alltid brukar ha hemma är fetaost, ägg, frysta sojabönor och frön vilket ofta slinker ned då jag gör en sallad.

Jag blandar gärna i frukt i min sallad, både för at det är gott, men även för att det blir vackert av all färg. En perfekt kombination och som också gör det också lättar att få i sig regnbågens alla färger på en dag. Ju mer färg, lukt och smak någon grönsak eller frukt har desto mer antioxidanter innehåller den.

För mig hör inte sallader ihop med sommaren, en sallad kan ju även serveras varm eller ljummen beroende på vad man stoppar i.

Tips på matiga sallader:
Ljummen rödbetssallad med fetaost
Bulgursallad med kanelröra
Spenatsallad med ost och nektariner