Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Maria Nygårds

Schysst sallad på nolltid

Publicerat: 2015-09-07   |  Maria Nygårds

Jag älskar matiga sallader som går snabbt att fixa. Det är klart att ibland kan det krävas lite planering, är kylen tom så är det svårt att få ihop något.  Saker som jag alltid brukar ha hemma är fetaost, ägg, frysta sojabönor och frön vilket ofta slinker ned då jag gör en sallad.

Jag blandar gärna i frukt i min sallad, både för at det är gott, men även för att det blir vackert av all färg. En perfekt kombination och som också gör det också lättar att få i sig regnbågens alla färger på en dag. Ju mer färg, lukt och smak någon grönsak eller frukt har desto mer antioxidanter innehåller den.

För mig hör inte sallader ihop med sommaren, en sallad kan ju även serveras varm eller ljummen beroende på vad man stoppar i.

Tips på matiga sallader:
Ljummen rödbetssallad med fetaost
Bulgursallad med kanelröra
Spenatsallad med ost och nektariner