Bild: Mia Rossling

Girls, girls, girls!

Publicerat: 2016-10-28   |  Mia Rossling

Äntligen var det tid för tjejmiddag, denna gång hemma hos mig! Vi är ett gäng lovley ladies som hållit ihop länge, länge och om man jämför hur mycket vi brukade hänga (typ 24 timmar om dygnet) är det nära en katastrof så sällan vi lyckas få till det numera! Med vi ser det som en fas.

Nu var det i alla fall dags för en höstmiddag och jag bläddrade lite efter inspiration i några kokböcker, älskar att bläddra för inspiration, men jag får nästan alltid beslutsångest och så slutar det med att jag lagar någon gammal favorit ändå. Men nu så! Jag hittade underbara Sandra Mastios bok "Mat av Mastio" som jag har fått personligt signerad då hon var hos oss i Vardagspulsstudion och lagade sin ljuvliga mat. Det blev pumpasoppa på menyn! Jag gav mig på den redan kvällen före, har ju hört att det blir ofta godare ju längre en soppa får dra och tyr var nog det eftersom jag brände fast första batchen... (detta är inte att rekommendera då det tar cirka 30 min att skära en pumpa!). Som tur var hade jag dubbelt upp så det var bara att köra igen - å god blev det! Högsta betyg från tjejerna, hade även lite goda ostar och lavinbröd till.

Sen bjöd jag på "Mamsens äppelkaka" (bytte ut vetemjölet mot mandelmjöl/kokosmjöl) med vaniljglass. Det var inte dåligt det heller! Även om det var längesen vi alla sågs, så kändes det som vanligt som igår.

Jag är på vänskap väldigt rik och tack Sandra för god soppa, på pumpa istället för spik!

Rostad het pumpasoppa

Pumpasoppa med lime

Så gör du världens enklaste och godaste äppelkaka

Bild: Mia Rossling

Grattis världens bästa Mimmi!

Publicerat: 2016-10-21   |  Mia Rossling

Vi hade sådan tur att min mamma, tillika Bobos mormor (som han kallar Mimmi) hade ett inbokat jobb här i Huvudstaden, lagom till sin födelsedag! Det är ibland jobbigt och trist att bo långt ifrån sin närmsta familj, men som tur är kommer både Mimmi och pappa/morfar upp ofta och hänger med oss. Mimmi har alltid varit en riktig firare - många har de fester varit och stora som små kalas som hon satt ihop genom åren och ja, det har blivit några stycken... Ni kanske har sett ett av dem, Bobos 4- årskalas i somras?

Jag har fått så många roliga och fina kalas så därför är det extra mysigt att få fira Mimmi på hennes dag. Sen behöver det ju inte alltid vara så storslaget, det viktigaste tycker jag, det är att man får kaffe och någons sorts tårta på sängen med paket, gärna många små paket. Att man får hitta på nåhot mysigt tillsammans under dagen och därefter det viktigaste - att dela en GOD middag med GOD dessert. Jag bjöd på färsk lax i ugn, citrongräddsås, ångade grönsaker och potatis, mums!

Sen blev tyvärr klockan väldigt mycket innan desserten i form av den "glömda kakan". ( trots många försök så gick det inte att "glömma den", den blev ju aldrig klar!) Hade velat ha den segare men den blev OK ändå), en marängtårta med färska bär och vaniljgrädde med lemoncurd... Dock tyckte tydligen Mimmi att den var så god att hon även åt upp pappret som fastnat i botten.

Grattis och hurra, väldens bästa Mimmi på din dag!

Blev du också sugen på marängtårta? Blev du också sugen på marängtårta? Här är några recept!

Marängrulltårta med citronkräm (extern länk)

Bild: Mia Rossling

Tre dagar bröllop i Toscana

Publicerat: 2016-10-17   |  Mia Rossling

Oj, oj vart ska man börja - det är ju verkligen inte varje dag (eller år) som man blir bjuden till bröllop i dagarna tre, i Toscana.

Brudparet älskar Italien och bjöd in till denna kärlekstillställning för ca 1,5 år sedan... det var alltså en efterlängtad resa vi gav oss av på och vi skulle inte bli besvikna.

Vi landade i Florence och tog oss sedan direkt till en liten by, Panzano där vi skulle spendera första natten och besöka den kände slaktaren i byns köttrestaurang (jag var liiite nervös efter min lilla detox veckan innan men det gick så bra så). Det blev en "köttfest" utan dess like med ca 7 olika rätter, det ena mörare efter det andra - jag äter inte kött så ofta längre men var det någonstans men skulle göra det var det här!

Dagen efter tog vi en tur till en otroligt vacker vingård, riktigt spännande att se processen och kul att få smaka de olika sorters vinerna. Vidare upp genom den magiska naturens serpentinvägar kom vi så till själva slottet där bröllopsfest i dagarna tre skulle hållas, ovanför den lilla byn Galore in Chiani. Brudparet var helt ljuvliga när de sa ja till varandra under ett överraskande åskväder med tillhörande ösregn och sen dansade vi på slottet hela natten!

Dagen efter var det yoga med fri utsikt över Toscanas berg och dalar, en lång brunch och som om inte allt var nog avslutade vi denna magiska helg med ett besök i vackra Siena och en riktigt god lunch, äkta italian style i Florence.
Ett minne av kärlek och smakupplevleser, för livet – tack!

Tidigare inlägg