Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

bobos lopp mia rossling blogg Bild: Mia Rossling

En stor händelse på Bobos förskola

Publicerat: 2016-06-14   |  Vardagspuls-Mia

Häromdagen var det en stor händelse på sonen Bobos förskola och han hade laddat länge, vilka skor verkade bäst, skulle ha ha shorts eller joggingbyxa, hur snabb skulle han vara? Det var dags för ett riktigt lopp på förskolan! 

Turligt nog ligger förskolan nära en idrottsplats, en sådan med riktiga löparbanor så alla barnen med föräldrar samlades där för en gemensam uppvärmning och sedan var det uppställning med hejaklack per avdelning. 

Vi hade pratat mycket innan om att det är springa och ha kul som är det viktigaste, alla kommer springa olika fort och på olika sätt osv. Men strax före start ville han plötsligt inte alls vara med och springa, jag tror att han kände lite press och lät honom vara en stund - men så var det dags för start och han bestämde sig för att ändå köra! 

Stjärnorna i hans ögon lös när han kom kutande i ren glädje och lust och det slog mig hur viktigt det är att skapa detta tidigt genom gemenskap och bygga självkänsla och självförtroende. Bobo som är en av de äldsta i sin grupp sprang för glatta livet och han var först in i mål! Att vinna var ju inte det viktigaste men att han deltog och att det gick så bra! Medaljen satt runt halsen i några dagar kan jag säga och förhoppningsvis håller även springglädjen i sig. 

Nu ska bara mamman få tillbaka den också, haha! 

Kutar ni något?