Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling bjuder på tjejmiddag Bild: Mia Rossling

Girls, girls, girls!

Publicerat: 2016-10-28   |  Mia Rossling

Äntligen var det tid för tjejmiddag, denna gång hemma hos mig! Vi är ett gäng lovley ladies som hållit ihop länge, länge och om man jämför hur mycket vi brukade hänga (typ 24 timmar om dygnet) är det nära en katastrof så sällan vi lyckas få till det numera! Med vi ser det som en fas.

Nu var det i alla fall dags för en höstmiddag och jag bläddrade lite efter inspiration i några kokböcker, älskar att bläddra för inspiration, men jag får nästan alltid beslutsångest och så slutar det med att jag lagar någon gammal favorit ändå. Men nu så! Jag hittade underbara Sandra Mastios bok "Mat av Mastio" som jag har fått personligt signerad då hon var hos oss i Vardagspulsstudion och lagade sin ljuvliga mat. Det blev pumpasoppa på menyn! Jag gav mig på den redan kvällen före, har ju hört att det blir ofta godare ju längre en soppa får dra och tyr var nog det eftersom jag brände fast första batchen... (detta är inte att rekommendera då det tar cirka 30 min att skära en pumpa!). Som tur var hade jag dubbelt upp så det var bara att köra igen - å god blev det! Högsta betyg från tjejerna, hade även lite goda ostar och lavinbröd till.

Sen bjöd jag på "Mamsens äppelkaka" (bytte ut vetemjölet mot mandelmjöl/kokosmjöl) med vaniljglass. Det var inte dåligt det heller! Även om det var längesen vi alla sågs, så kändes det som vanligt som igår.

Jag är på vänskap väldigt rik och tack Sandra för god soppa, på pumpa istället för spik!

Rostad het pumpasoppa

Pumpasoppa med lime

Så gör du världens enklaste och godaste äppelkaka