Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling vardagspuls goda grannar Bild: Mia Rossling

Goda grannar – bra för hälsan

Publicerat: 2016-05-02   |  Vardagspuls-Mia

Hemma på våran gård, i stan.

Goda grannar, vi minns väl alla (födda på 80-talet eller tidigare) denna svenska TV-serie om ett gäng grannar, men så himla goda mot varandra vet jag inte om de var alltid men man kollade ju ändå (fanns inte så många alternativ at the time) - på våran gård, är det precis tvärtom.

Vi har, på riktigt, helt underbara grannar!

När vi skulle flytta in hade jag en liten oro i magen, ni vet - ska man trivas, kommer Bobo trivas, hur är just grannarna, osv?

Så fick jag ett meddelande på Facebook från en barndomsvän; ”Hej, ska du flytta in i vårt hus?! Jag är medlem i styrelsen och godkände just dig som medlem! Kram Caroline”.

What?! Vilka underbara nyheter! Caroline, ett par år äldre än jag, uppväxta i samma lilla bostadsområde Rydebäck, en knapp mil söder om Helsingborg. Snyggaste tjejen på skolan var hon minsann och hennes storasyster Helena, min stora idol och gympalärare i många år (jodå, jag har varit gymnast, jodå). 

Caroline, hennes sambo och två barn bodde alltså i vårt nya hus och hon kunde genast intyga hur bra det var här, dessutom var Bobo och hennes stora tjej Jonetta jämngamla - hurra! Vilken lättnad. 

Som om det inte var nog visade det sig att det var inte bara en utan TRE ytterligare familjer på gården med jämngamla barn och urtrevliga föräldrar. Ni vet, grannar som man VILL hänga med.

Så nu när våren äntligen verkar vara här för att stanna (snälla, snälla våren) så har ungarna så mycket kul ihop, vi grillar, umgås och njuter av att bo på en av de bästa gårdarna i stan - ibland är det tur man ska ha!

Att ha riktigt goda grannar är verkligen bra för hälsan.