Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling har fixat kalas för sin mamma som fyller år Bild: Mia Rossling

Grattis världens bästa Mimmi!

Publicerat: 2016-10-21   |  Mia Rossling

Vi hade sådan tur att min mamma, tillika Bobos mormor (som han kallar Mimmi) hade ett inbokat jobb här i Huvudstaden, lagom till sin födelsedag! Det är ibland jobbigt och trist att bo långt ifrån sin närmsta familj, men som tur är kommer både Mimmi och pappa/morfar upp ofta och hänger med oss. Mimmi har alltid varit en riktig firare - många har de fester varit och stora som små kalas som hon satt ihop genom åren och ja, det har blivit några stycken... Ni kanske har sett ett av dem, Bobos 4- årskalas i somras?

Jag har fått så många roliga och fina kalas så därför är det extra mysigt att få fira Mimmi på hennes dag. Sen behöver det ju inte alltid vara så storslaget, det viktigaste tycker jag, det är att man får kaffe och någons sorts tårta på sängen med paket, gärna många små paket. Att man får hitta på nåhot mysigt tillsammans under dagen och därefter det viktigaste - att dela en GOD middag med GOD dessert. Jag bjöd på färsk lax i ugn, citrongräddsås, ångade grönsaker och potatis, mums!

Sen blev tyvärr klockan väldigt mycket innan desserten i form av den "glömda kakan". ( trots många försök så gick det inte att "glömma den", den blev ju aldrig klar!) Hade velat ha den segare men den blev OK ändå), en marängtårta med färska bär och vaniljgrädde med lemoncurd... Dock tyckte tydligen Mimmi att den var så god att hon även åt upp pappret som fastnat i botten.

Grattis och hurra, väldens bästa Mimmi på din dag!

Blev du också sugen på marängtårta? Blev du också sugen på marängtårta? Här är några recept!

Marängrulltårta med citronkräm (extern länk)