Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Vardagspuls skansen Bild: Mia Rossling

Härligt på Skansen – men ont om nyttig mat

Publicerat: 2016-05-09   |  Vardagspuls-Mia

Ledig dag och det fick bli Djurgårdsfärjan över till Skansen! Varje gång vi är där så påminns jag om två saker.

1. Vilken oerhört fantastisk kultur- och naturskatt vi har, ett stenkast från centrum i vår vackra stad, särskilt vid den här tiden på året - jösses vad vackert det är! Inte bara omgivningen, grönskan och de små husen - höjden och utsikten! Wow.

2. Hur hungrig och trött man blir efter en heldag här.

 

På Skansen var det först en ridtur som lockade. Det blev hästen Walle som fick knata runt med Bobo på ryggen och han satt rakryggad och stolt i sadeln. Han är just nu i åldern då man börjar klara saker helt själv, på riktigt. Det har varit skidor i vinter, han klär på sig själv, har ingen blöja längre osv... man vill stanna tiden ibland men blir samtidigt så sprickfärdigt stolt över alla framsteg. Även om tålamodet prövas är det verkligen värt att släppa lite på tyglarna (!) och låta dem försöka själva...

 

Därefter  tog vi varvet runt och letade djur, det blir alltid lite fnissigt vid staketen tycker jag när vi föräldrar står och försöker peka ut alla djur; - Titta där är kossorna! Och se vilken stor gris! Har du sett leoparden? ("nä, det där är ett lodjur" sa en pappa, lite trött), Eh, naturligtvis! Kolla lodjuret! Vi mötte många fina djur men björnarna, de hade inte vågat sig ur idet riktgt ännu, tröttmössor!

 

Vid lunchen var vi vrålhungriga och sugna på en god lunch. Får jag klaga på EN sak på Skansen så blir det maten. Kan vi inte snälla här på denna genuina underbara plast undvika "grillspecial", hamburgare med extra allt och pommes?! Är helt övertygad om att ingen hade saknat det. Jag ska faktisk skriva till Skansen. Först ska jag hylla dem och sen ska jag skicka en önskemeny på vad som skulle kunna finnas till lunch, enkelt och gott men liiite nyttigare, för alla! Kom gärna med förslag om ni vill!