Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Äldrekontakt Vardagspuls Bild: Mia Rossling

Kompishelg och Äldrekontakt

Publicerat: 2016-04-18   |  Vardagspuls-Mia

Fredagsmys. Vad är då bättre än att bli bjudna på hemlagade burgare & bus till kompisarna Lisa och Julia? Bobo och Julia var beräknade med en vecka emellan men bytte födelsedagar när de kom. Julia kom först fast hon skulle kommit sist och Bobo väntade lite extra, så de bytte helt enkelt födelsedagar med varannan och nu är det alltså  en vecka mellan dessa, snart fyraåriga yrväder. När de träffas brukar det alltid bli ett bråk, många skatt och massa bus! I fredags bjöd Lisa som alltid på smarriga grejer, denna gång hemgjorda burgare (hann tyvärr ej komma med på bild innan de slank ner!) och sen blev det målarverkstad i köket! Därefter välte de i stort sätt Julias rum och till slut landade de in bredvid Lisa och sagan om pannkakan innan vi fick tacka för oss. Fredagsmys med extra allt!

II lördags hade vi bjudit över vännerna Maja, Theodor & Alfred. Bobo rev fram allt han kunde i utklädningslådan och snart hade vi en Spiderman, en Hulken och en pirat-Jake i huset.

Jag hade på eftermiddagen ett uppdrag som konferencier på ett event för den fina organisationen "Äldrekontakt", en förening jag varit ideellt engagerad i under en längre tid som anordnar fikaträffar för många av våra ensamma äldre.

Jag trodde först att det skulle vara en "dag för de äldre" så jag hade tänkt mig en en eftermiddag med gofika, kaffe, fina pratstunder och att tala med extra hög stämma. MEN, det visade sig vara ett event FÖR de äldre, speciellt inbjudna gäster skulle komma till Strandvägen 7A för att dricka lite champagne, äta snittar och delta i en auktion där alla medel skulle gå direkt till organisationen - och mitt uppdrag var att leda eventet framåt, underhålla och presentera denna auktion - vilken tur att jag fick detta förklarat för mig innan, haha!

Det blev en lyckad eftermiddag och jag ropade till och med in mitt första auktionsverk, en underbar tavla av Gunilla Bergström, Alfons Åbergs ”Helikopterresa i skymningen". Det var hur kul som helst att hålla upp sitt nummer i luften och såklart att vinna på första, andra tredje - såld! Kan verkligen rekommendera, framförallt er som inte har någon äldre kvar längre (det har tyvärr inte jag) att kika in hos Äldrekontakt, man kan bli chaufför, fikavärd eller kanske månadsgivare.

Samtidigt hade kompisen Maja haft full rulle hemma hos oss med alla barnen och på kvällen bestämde vi att de skulle sova över - vilken lycka! Bobo viskade spänt på söndagsmorgonen; Är det sant att Theo och Alfred har sovit här? Vårvädret denna söndag bjöd på spöregn men på eftermiddagen åkte vi ut till några andra gemensamma vänner och lekte äntligen lite utomhus. Killarna gungade i takt och vi mammor fikade i lugn och ro i parken… hmn… i nån minut i alla fall!

På så många sätt en lycka helg och sonen sussar nu, helt slut i sängen med nytvättade lakan.

Vänner, gemenskap och att hjälpas åt - det är fina grejer det.

Har ni haft en fin helg?