Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Vardagspuls-Mia tycker om kräftor Bild:

Kräftskiva

Publicerat: 2016-08-29   |  Mia Rossling

Vad ska vi ha till middag? Undrade pappa/morfar som var på besök i veckan, efter en solig dag tillsammans på Skeppsholmen. Inspirationen var noll och ingenstans så ingen sa något på en stund (så himla mkt i-lands problem jag vet, men ni känner säkert igen er..?). Men så kom jag på det; kräftor! Jag älskar ju kräftor! Jag kunde göra en ostpaj och så behövs bara lite rostigast, smör å ost... pappa/morfar hängde på direkt! Bobo beställde dock fiskpinnar till middag och det gick ju bra det med. Smarrigt blev det för oss alla!

Som barn hade vi alltid kräftskiva i carportarna, alltså de långa skjulen där man parkerade bilarna i radhusområdet där jag växte upp. En så himla bra idé, man kunde ha låååååånga långbord och hänga upp girlanger i oändlighet och massor av kräftmånar (självklart brann det alltid i nån av dem varje år), de vuxna var lagom "glada"'och vi barn hade alltid ett uppträdande eller sju att bjuda på. Gemenskapen. Den skapades nog som allra starkast där i augusti och höll oftast i sig under hela året. Goda grannar, så viktigt! Har turen att själv bo med underbara grannar i vårt hus - nu bara måste jag ju starta kräftis-tradition - vi har ju en hel vecka på oss! Har ni haft någon kräftis i år?