Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Statusuppdatering av Mia Rosslings kropp inför Vardagspuls Bild: Vardagspuls-Mårre

”Från urladdning till uppladdning”

Publicerat: 2015-01-25   |  Mia Rossling
Kategori: Hälsa

Vardagspuls. Jo, tack. Pulsen skenade som en guttaperka förra veckan såhär inför premiären av Vardagspuls. VABruari borde bytts ut mot VAFruari, "Vård Av Förälder", då undertecknad låg nere för räkning strax efter semmelpremiären (eller fastlagsbulle som det heter i mitt kära Skåne), medans sonen var frisk som en nötkärna, tackolov!

Jag ska inte tråka ut er med mina åkommor men halsfluss OCH migrän inkl kräkningar är ingen kul kombo. Är inte ute efter medömkan här, men gärna lite medmänsklig sympati.
Jag tänker att det nog är ganska vanligt det här, något stort är på gång, man vill vara på topp och så BOOM! Kroppen bara; "app-app-app-app-app, nu går du lite fort fram här, och eftersom du inte slutar mala så mycket i ditt huvud heller så tvingas jag nu, som din kropp och härbärge att ge dig, ska vi kalla det en påtvingad minisemester inklusive svidande konsekvenser?? Ok, då gör vi så." BOOM. Man bara, tack för den.
Men.
Då är det vila som gäller. Och i detta fall, även penicillin.
VILKEN URLADDNING!

Och i mitt fall hade jag inte klarat det så bra om jag inte trots allt lyckats med följande:
Be om hjälp. När migränen gick till attack, bad jag bästa vännen komma förbi och lämna sonen på dagis. Tack. Farmor & farfar ställde upp att hämta. Tack.
Aktivera barnet. Med någon annan. I detta fall skidäventyr med pappan, se opp i backen!
Vila. Utan dåligt samvete.
Ministäda. När man känner sig lite bättre kan man alltid göra ngt (om man vill och orkar), jag lyckades rensa två lådor. I lugn å ro.
Sitt-duscha. I brist på badkar flyttas sonens badrumspall in i duschen och VIPS så har man ett eget "Hamam-bad", man blir som pånyttfödd i hemmets lugna vrå!

Hur som helst. Efter en urladdning, kommer alltså en UPPLADDNING.
Och Herre vad kul det här ska bli! Vi ska sända live-tv varje dag!

Efter att ha jobbat bakom kameran i många år ska det bli otroligt kul att få direktkontakt med alla er som tittar - och ni kan skriva direkt till mig!
Jag finns hela tiden på vardagspuls.se - där ni hittar typ allt ni behöver för att få en roligare, smartare, och kanske till och med lite hälsosammare vardag. Hoppas vi ses!

Ps. Mitt mål denna vår är att verkligen börja träna. Så att det blir ett naturligt inslag i min vardag. Ska bara bli (helt) frisk först. Ja, ni fattar! Ds.