Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling på Mallorca som ung Bild: Mia Rossling

Mallis!

Publicerat: 2016-07-08   |  Mia Rossling

Mallorca, allas vår Mallis. Denna lilla ö (ja, den är faktiskt inte större än Gotland!) har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Hit gjorde jag min första resa (fyra tjejer, 16 år Magaluf tidigt 90-tal, ja ni förstår ju själva..) och flera år senare bodde jag på norra delen av ön i ett och ett halvt år och jobbade på hotell. Jag höll dock på att sätta hjärtat i halsgropen när jag insåg att det är snart "nätta" 20 år sedan jag bodde där - TJUGO ÅR? Jag som ÄR typ 20 år..eller?)

Hotelljobbet var på många sätt otroligt kul men också riktigt galet. Det var show, dans, minidisco och uppdraget att underhålla av hotellgäster (stora små små). Vi jobbade sex dagar i veckan, i princip dygnet runt ovh lönen var riktigt usel. Men kul hade vi! Innan jag åkte trodde jag att förutom sången som jag älskar, skulle få lära mig spanska. Sjunga fick jag göra men på spanska lärde jag mig bara att räkna till tio och att säga "Hola" och "Hasta luego" - alla spanjorer på hotellet pratade och förstod svenska, gästerna och mina kollegor var alla skandinaviska! Så det blev inget med det (jag skämdes så mycket när jag kom hem efter 1,5 år i Spanien att jag flyttade ill Barcelona för att läsa spanska på riktigt direkt efter, men mer om det en annan gång).

Vad vi också fick lära oss på hotellet var tio olika "shower" med olika teman (ABBA, pop, Disney, 50-tal osv) och långa var dem också - oj vad vi sjöng och dansade, övade koreografi och stämmor och sen uppträdde vi ofta med två shower per kväll i sisådär 45 grader, förbränningen var på topp kan jag säga! Det vägdes dock upp av vi även fick lära oss att blanda ca 10 liter våffelsmet varje dag då vi serverade våfflor med sylt & grädde till gästerna på hotellet som en trevlig liten service. Herre med våfflor jag åt!

Tiden på Mallis var verkligen en livserfarenhet, träffade många fina vänner som fortfarande är nära. Och fick lära mig en del läxor, som att stå upp för mig själv och att jobba hårt. Kommer fortfarande ihåg de flesta showerna också, vem vet om det får bli ett litet 20-årsjubileum nånstans..?!

Och nu har vi precis kommit hem från en underbar liten tur till denna vackra ö, mer om det i nästa inlägg. Har ni några goa Mallis-minnen?