Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

bobo mia Bild: Vardagspuls

Mina restaurangminnen som barn

Publicerat: 2016-02-03   |  Vardagspuls-Mia
Jag har två olika sorters minne från restaurangbesök som barn.

Ett var när jag, mamma och hennes väninnor med barn åt söndagsmiddagar ihop på "båtarna", färjelinjen som åker mellan Helsingborg/Helsingör i Danmark var tjugonde minut. Det var hög stämning, alla beställde lite huller om buller och vi barn kunde springa fritt och leka & busa på båten! 

Det andra minnet är raka motsatsen – min pappa som är medlem i en gourmetklubb och väldigt intresserad av matlagning bjöd in mig på middag i sin matsal. Det var vackert dukat och de fem(!) rätterna en riktig smakupplevelse! Jag fick lära mig att sitta rak, alltid ha servetten i knät och skåla UTAN att klinga ihop glasen. 

Är säker på att dessa två upplevelser har format mig, lite symboliskt som person, att man kan anpassa sig lite till både det ena och det andra vid behov - och det är väl därför jag upplevde en mix av dessa två egna erfarenheter med min son Bobo, när han och jag tar en dejt på en av stans trevligaste restauranger.