Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia testar sömn i Vardagspuls Bild: Mia Rossling

Mia testar sin sömn

Publicerat: 2015-04-23   |  Mia Rossling

Jag har alltid kunnat sova bra, så det var först efter att jag fick barn som jag verkligen började uppskatta det här med att sova gott, tidigare hade jag nog mest tagit det för givet (lite visste jag!)
Någon som känner igen sig?
Men trots sömnbrist som beror på småbarn så sover jag otroligt gott och det är jag så tacksam för. Min mamma har tyvärr alltid haft sömnproblem så hon testade lite grejer på mig som liten, och jag tror baske mig att det hjälpte!

Sov-gott-betyg

När jag var nyfödd satte mina föräldrar ofta in dammsugaren i mitt rum, i full gång! Tydligen sov jag gott till detta oljud. När det var tillställningar hemma i huset stängdes aldrig min dörr och det var inga som sänkte rösterna, och jag sov som en stock. Dessutom hade mamma för vana att med mjuk röst tala om att ”nuuuu skulle jag få gå och lägga mig i min alldeles eeeegna och skööööna säng”. Låter det knasigt? Det var det säkert också men jag tror faktsikt att det har fått mig att inte bara sova gott utan att jag också kan somna i stort sätt varsomhelst. Kring min storasyster smög de tysta som möss och hon vaknar till när en mygga fiser!

Det var kul att få mätt sin sömn och också få det intygat – jag sover bra! Vilket även betyder att min hjärna får chans att ladda om och även huden, fick jag reda på, ”förnyas” under natten. Något annat vi fik lära oss är att det faktiskt går att ta igen sömn, har du sovit dåligt en natt så satsa på att gå och lägga dig tidigare nästa. Och underskatta inte en hederlig tupplur!

Har du sömnproblem kan jag verkligen rekommendera att göra ett sömntest, det finns mycket bra hjälp att få.

Nu ska jag nog ta mig en liten ”tuppis”, kuckeliku!

Mia