Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling firade midsommar med sin son, dans kring midsommarstången och smarrig tårta med jordgubbar och blåbär Bild: Mia Rossling

Midsommar i vått och torrt

Publicerat: 2016-06-28   |  Mia Rossling

Så kom den äntligen, Midsommarhelgen. Som vi hade längtat, Bobo och jag. Vi har sådan tur att ha vänner med underbara lantställen som vi får vara hos. Det är två familjer som lärde känna varandra som nya grannar för åtta år sedan och nu firar vi för sjätte året in sommaren, tillsammans har vi skapat en Midsommartradition som känns så viktig, särskilt för barnen - eller ja lika mycket för oss vuxna faktiskt!

Vi försöker alltid åka ut till landet en dag innan, det är så mysigt att vakna upp själva aftonen. Förra året hade vi i och för sig regn och 4 grader (samma temp som julafton året innan) och det var nog ganska bra för det innebar att förväntningarna i år var nere på noll, och kämparandan löd; klarade vi det klarar vi allt!

I år var vi 15 vuxna, 6 barn , tre hundar och en papegoja. Aftonen inleddes med en lång stund i de underbara trädgårdarna som erbjuder alla möjliga vackra blommor och växter, tyvärr kan jag inte namnet på alla lika bra som vår gode vän Magnus (som äger ett av husen), fråga honom om VILKEN blomma som helst och han tvekar inte en sekund! Oftast får man ett svar i stil med "ja, det där kanske du tror är en Iris pumila (öh, nej jag trodde ingenting), men det är det just inte utan vi talar alltså om en kusin till denna, en Iris cyrysographes som faktisk härstammar från Sibirien!" osv. Jag samlade alla vackra blommor jag kunde hitta då det nämligen är min uppgift att förse alla som vill med kransar. Kan inte tänka mig en Midsommar utan krans i håret, har fått en handgjord fin av min mamma varje år under uppväxten.

Det tar en stund att få ihop ca 10 kransar men vackert blev det och så var det dags för lunch! Jag kan inte heller tänka mig en Midsommar utan sånghäfte så det blir också på mitt bord att fixa till sen skrålar vi alla i kör, dock utan nubbe! Tack och lov (för allas skull) är det inte jag som lägger min hand på maten utan andra mycket begåvade personer. Nyheter för i år på lunchbordet var en riktigt god laxröra med förlorat ägg till och sedan en mini-bruchetta med kronärtskock/parmesanröra på, förutom allt det traditionella då, jo man tackar!

En sak som absolut inte är accepterat på midsommar är att äta den traditionella tårtan om man INTE har dansat runt stången och i år såg tårtan så god ut att ALLA var uppe och rörde på fläsket! Bra motivation! I själva stången hade vi ett ljuvligt flaggspel med alla olika nationaliteter, sexualiteter och även en piratflagga representerade - hurra för mångfald!

Till kvällen blev det grillning och ännu mera sång och gittarspel till långt in på natten. Och som om detta inte var nog var det riktigt ljummet ute och sol nästan hela eftermiddagen! Pricken över i:et var högsommarvärmen som bjöds på Midsommardagen med poolhäng, dopp i sjön och ännu mera grillning... Jag förstår varför vi hade längtat. Tacksamma och glada är vi nu redo för sommarn!

Vad har ni för sommarplaner?