Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling morfar Bild:

Morfar på besök!

Publicerat: 2016-05-06   |  Mia Rossling

Så var det äntligen dags för morfar att komma och besöka oss här i storstan, och han kunde ju inte valt en bättre vecka – våren är ju här! Pappa Kenth har själv tidigare bott i Stockholm och jag vet att han har en del av sitt hjärta här, det känns altid extra bra när han kommer. Och Bobo hade såklart längtat efter ”roffa”, han hade bland annat sparat lite ”bubbelplast” som han ville skrämma honom med (ni vet ju hur gött det smäller när man trycker på de där) och sen hade han ett antal skråmor som han var ivrig att visa upp.

Just nu är det en intensiv period så morfar får vara lite in charge för att hämta på förskolan och laga mat. Samtidigt passar han på att hjälpa till med att slipa knivar, avkalka kaffemaskinen och borra upp ett och annat på väggarna - en riktig handy man när man som bäst behöver det alltså! Pappa Kenth är nybliven pensionär och förutom att laga mat och spela golf så har han nyligen skaffat en ny vana, att varje morgon dricka en liten specialdryck för att hålla sig pigg och stark. Vinäger som använts i medicinsk syfte sen lång tid tillbaka, och honungens läkande effekt har vi ju känt till ett tag.

Så plötsligt fick han bara för sig att han skulle testa, jag ger er;

KENTH AGENTS SUPERDRINK

  • 1 msk honung
  • Lös upp i kokande vatten 1 msk vinäger (det får gärna vara en ofiltrerad, ekologisk äppelcidervinäger, just farsans sort lagras tydligen även på ekfat)

Låt svalna något, drick. Tydligen är det gott också! Måste testas. Själv dricker jag färskt ingerfärsvatten varje morgon, jorå, men man kan ju alltid variera sig!