Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling blogg morotsmuffins morotsfest Bild: Mia Rossling

Morotsfest!

Publicerat: 2016-04-20   |  Vardagspuls-Mia

Lite då och då beställer jag mat på nätet, tycker att det är så smidigt när man fattas större varor (typ en bal med toapapper, blöjor osv) och nu var det dags för en beställning. Gillar egentligen att handla i affären faktiskt men skönt att slippa släpa! Men så blir det lätt lite knasigt ibland, det går lite för fort helt enkelt. Så vad gör man när man råkat beställa 2 st påsar med 3 KG morötter?? Morotsmuffins såklart!

Hittade ett smarrigt recept sen var det bara att börja riva morötter och börja baka!

Jag och Bobo bakar gärna tillsammans. När han var lite yngre blev det mest kaos men nu märker jag att han lägger stor vikt(!) i hur man mäter upp och försiktigt häller i de olika ingredienserna i bunkarna, när man ska röra och vispa och vi har ofta en väldigt mysig stund tillsammans.

Mest sugen är han såklart på att slicka skålen (vem är inte det?!) men även detta har han lärt sig att tålmodigt vänta in som final numera. 

Medans muffinsen fick svalna testade jag att göra egen frosting, mums! Men jag tyckte själv att det var så kul att spritsa att jag fick skärpa till mig och låta Bobo prova också. På de sista i alla fall, hehe.

Sen gick vi till vår snälla granne Frans, som även är fastighetsskötare här i huset (ni vet en sådär som alla hoppas på att ha till hands i sitt hus), och bjöd honom och hans fru på muffins. Bobo fick mata hans fiskar i akvariet också, alltid lika spännande. Luktade inte lika gott som muffinsen dock. Minns ni den lukten??

De känns viktiga, de här små stunderna tillsammans att dela, långt från iPads, städning och tjat - så vilken tur det är, att morot är ju också mat!