Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia och Bobo i Åre Bild: Mia Rossling

När livet är på topp!

Publicerat: 2016-04-12   |  Vardagspuls-Mia
När sonen Bobo åkte skidor med sin pappa uppe i fjällen över påsk, släppte det på riktigt i backen.

Pappan ringde och rapporterade lyriskt om framstegen och framförallt lusten för åkningen – något han hoppats länge på då intresset för skidor och vintersport är stort. Och stämningen höll i sig hela vägen ner till Stockholm. Det syntes så tydligt på Bobo att han hade utvecklats, inte bara av vad han berättade och filmer jag fick se, utan hela hans självkänsla kändes stärkt och han vad på ett strålande humör. En speciell upplevelse och det slår mig hur vikigt det är att vi tidigt ger förutsättningar till utveckling – fysiskt som mentalt.

Min egen skidgnista tändes såklart av detta! Har själv åkt skidor sedan jag var barn, varje år blev det resor till Alperna eller fjällen och ofta åkte vi en lååång tågresa mellan Skåne och Gällevare (närmare bestämt skidorten ”Dundret”), hur avlångt kan ett land vara?! Har många härliga minnen från dessa resor: gemenskapen, naturen och framförallt att man fick tid med föräldrarna.

Vardagspuls-Mia i ÅreNär så bästa vännerna hade en vecka bokad i Åre slog jag och Bobo till på en långhelg! Och till vår glädje hakade även vår härliga kompis Martinus på!

Nu, lycklig och mör i benen efter första dagen i backen var det nu min tur att få ringa hem och lyriskt  rapportera om denna unika upplevelse – att få dela natur, glädje, sol och snö med det viktigaste man har, det är bra grejer det. Då är livet (på) toppen!
Har ni åkt några skidor i år?

Snöiga kramar från Åre