Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

vardagspuls-mia odling blogg Bild: Mia Rossling

Nu grönskar det!

Publicerat: 2016-06-08   |  Vardagspuls-Mia

Alltså det här måste vara något som kommer med åldern, en obeskrivlig lycka längst därinne i hjärteroten av att ha något väldigt nära till hands som växer och gror, som man kan SKÖRDA och avnjuta i hemmets lugna vrå, eller i bästa fall på terrassen.

Då vi bor mitt i stan kan man ändå kalla det lite unikt att ha tillgång till denna lilla mini-oas och hade jag bara haft lite grönare fingrar så hade man kunnat odla ännu mera! Kanske nästa år. Än så länge har jag god nytta av basilika, oregano, timjan, sallad och goda tomater precis utanför köksfönstret. I rabatten frodas även vinbär och vi längtar efter smultronen som snart bör titta fram, med den här värmen! 

Tänk så enkelt det numera är att piffa till en liten crème fraîche till t.ex laxen och det bästa av allt, Bobo 3,5 år har börjat gilla sallad! 

Tidigare har jag på sin höjd haft en pelargon och en (död) orkidé att hantera men nu ger dessa kryddor en sån glädje att jag funderar på att utöka min "portfolio". 

Har ni gröna fingrar? Några tips på favoritväxter?