Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Bild: Vardagspuls

Nu kör vi 2016!

Publicerat: 2016-01-29   |  Vardagspuls-Mia

Året som gick, jag har väl aldrig varit så aktiv sen dagis och jösses vad mycket konstiga, utmanande, knasiga och roliga grejer jag har fått möjlighet att prova!

Nya hälsotrender och träningsformer avlöser ju varandra så det var bara att ge sig i in djungeln av flygande yoga, träning från stenåldern, gå på lina och rida på en plasthäst för att nämna några.

Året började med ett hälsotest med tränaren Christer Skog, resultaten var väl inte de bästa om man uttrycker det mild. Här var jag, mamma till en treåring, frisk och kry (för det mesta) och med alla möjligheter som finns i vår moderna värld och så hade jag UNDER medelnivå på fystestet – skämmes!

Vad kunde då passa bättre än att ge sig rakt in i matchen, för första gången med en bättre hälsa i fokus istället för alla konstiga dieter och påbörjade gymkort färskt i minnet. Kommer aldrig glömma en norsk ”sjukhusdiet” som min kompis och jag kokade ihop... en lök- och kålsoppa som skulle förbränna riktigt bra, denna skulle men äta till frukost (!), lunch och middag. Alltså, gasproduktionen som utvecklades vill jag inte utsätta någon levande för igen (höll på att förlora en vän på kuppen av mitt förpestade vädersläpp!). 

Nej, dieter är vi klara med nu, va? Alla som är trötta på det räcker upp en hand! 

I början av hösten fick jag så göra ett nytt fystest och jajamensan – visst hade det gett resultat! Kände mig väldigt stolt och glad och även om jag inte blivit en helt ny människa (som jag varje gång jag tidigare köpt ett gymkort har trott att jag ska bli, träningsfreak osv), så har jag faktiskt förstått poängen med långsiktigt tänkande och att få in hälsotänket och framförallt de enkla knepen i vardagen.

Vill passa på att tacka alla inblandade för all pepp under de olika aktiviteterna, det är verkligen halva nöjet att få möta folk som brinner så mycket för vad de gör – så inspirerande!

Men mest av allt vill jag tacka alla er som tittar på Vardagspuls och delar med er på Facebook och på här på vardagspuls.se – ni är ju de som gör att man alltid vill ge lite mer – TACK.

Nu ser jag så mycket fram emot vår tredje säsong, på vår nya plattform som ligger helt rätt i tiden med webb-TV – Expressen.se. Jag och Kristin sänder live varje mån-tors kl 13-13:30 och som vanligt diskuterar vi aktuella ämnen, ger en massa tips, lagar god mat och får besök av fina gäster - och så kan ni ju såklart alltid hitta oss dygnet runt här på vardagspuls.se.

Nu kör vi Vardagspuls 2016, hoppas vi ses!

Kram Mia

Ps. Nu har vi även vår egen Youtubekanal! Se de senaste och tidigare klipp och prenumerera gärna. 

Instagam: Vardagspuls, Miavardagspuls
Facebook: @vardagspuls