Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Bobo och hans kompis med sina pumpor Bild: Mia Rossling

Pumpor, pumpor, pumpor - pumpor överallt!

Publicerat: 2016-11-04   |  Mia Rossling

Visst är det lite lustigt ändå, att vi tagit över en amerikansk tradition, bara sådär! Jag minns när den kom till Sverige, jag var i 25-årsåldern och gick på ett otroligt roligt Halloweenparty, utklädd från topp till tå (det tog dagar att få bort sminket och reda ut håret), så jag förstår det här med att vilja klä ut sig, busa och spöka. Samtidigt tycker jag att det finns lite väl mycket "räligt" (som vi säger i Skåne) över världen just nu. Därför blev jag extra glad att Bobos förskola, som också har många mindre barn hade "SNÄLLOWEEN" istället - de busade, dekorerade hjärtan, hade speciella lekar och så vidare, något som Bobo tyckte var hur kul som helst!

Sen hade vi en egen kul grej hemma med grannen och kompisen Jonetta. Barnen planterade för cika en vecka sedan varsin pumpakärna i rabatten ute på gården. De fick sätta tandpetare med varsin skylt och sedan vattna. Och nu en vecka senare, tro det eller ej så hade det "vuxit upp" två stora pumpor ur jorden! Jag och Jonettas mamma Caroline tyckte nästan att det var roligare än barnen, detta var vårt lilla bus och de köpte det med hull och hår! Sedan blev det till att karva ut en gubbe och sätta ljus i, lite läskigt men mest läckert!

Jag passade också på att testa att rosta fröna och de blev sååå goda! Toppen att de är så järnrika (kämpar på med järnvärdet ända sedan graviditeten) - kolla gärna hur man rostar enkelt på min instagram: miavardagspuls. Men innan de rostades sparade Bobo självklart en kärna...