Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling och Leila Söderholm på Motivationsdagen Bild: Vardagspuls

Skjut inte upp saker – gör det nu!

Publicerat: 2016-12-05   |  Mia Rossling

Varför vänta till efter nyår? Visst kan det vara en skön tanke så här sista månaden på året; "det där för bli mitt nyårslöfte"... jag vet inte hur det är med er men jag kan förmodligen räkna de nyårslöften jag lyckats hålla på min ena tumme.

Jag jobbade i många år ihop med Peter Settman och han utvecklade (förutom många roliga TV-program") en bra "Gör-det-nu-principen". Han levde stenhårt efter det - skjut ALDRIG upp något och se vad som händer! Det gick ju ganska bra för honom kan man ju säga, så jag försöker verkligen använda det så mycket jag kan. Och när det visar sig att saker blir lösta och det rinner på i ett "flow" av lösningar, ni vet den känslan, då är det det som blir motivationen för mig! Sen är det ju som vanligt, det funkar ju inte jämt men är ett bra verktyg.

Under "Motivationsdagen" var ljuvliga Maria Lundqvist konferencier. Hon kan verkligen konsten att motivera genom humor! Vår egen Leila Söderholm och Gunnar kan med sin energi kan motivera vem som helst att börja röra på sig, både i det lilla och i det lite större i vardagen. Sen hade vi underbara Tilde De Paula som delade med sig av sin resa, både från barndomen och när hon besökte ett flyktingläger i våras hon kom ju själv som flykting till Sverige när hon var 2 år. Inte ett öga var torrt och där ligger väl den starkaste motivation i våra känslor, se filmen från "Motivationsdagen nedan.