Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling blogg cykel till jobbet Bild: Mia Rossling

Varför är jag en sådan här person?

Publicerat: 2016-04-21   |  Vardagspuls-Mia

Söndag: Imorgon ska jag cykla, ja det ska jag! Ska bli en sån som verkligen vill cykla till jobbet, insupa frisk (hmn, någorlunda) cityluft, bra för miljön och så får man ju gratis motion också! Åh, ser verkligen fram emot att cykla imorgon!

Måndag: Åh Gud vad kallt det ser ut, eller? Frågan är om det är bra att cykla när det ännu är typ frysgrader, det kan ju vara farligt. Tar bilen idag så får vi verkligen hoppas på lite varmare väder imorgon! Ja, det hoppas vi på!

Tisdag: Va, regnar det? Nähä, men det ser nästan ut att börja regna? Finns ju faktiskt inget värre än att cykla i regn. Har ingen bra jacka för det heller… jaså, det ska bli sol imorgon – perfekt då kan jag ju cykla då!

Onsdag: Hu vad det blåser ute, man riktigt ser hur grenarna nästan är på väg att slitas av från trädet här utanför, fy. Hoppas de klarar sig de stackars grenarna - ja, hoppas verkligen det. En sån här dag får man ju ta bilen, ja det får man ju faktiskt göra.

Torsdag: SOL! Vindstilla! Nästan ljummet. Alltså… NU GÖR JAG DET!

Och när jag är framme, efter en magisk cykeltur där Riddarfjärden bjöd på en spegelblank yta och jag blev inte ens svettig – då är jag så otroligt nöjd med mig själv. Jag mår så bra och jag är en sån som cyklar till jobbet!

Och imorgon är det fredag och då kan man ju klara vad som helst…