Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Vardagspuls-Mia tillsammans med sonen Bobo i skärgården Bild: Mia Rossling

Vattenlek, ingen lek!

Publicerat: 2016-08-09   |  Mia Rossling

Något av det vackraste jag vet är Stockholm skärgård. När jag var liten åkte jag ofta med pappa till familjevännerna och firade midsommar eller en semestervecka på deras ö i skärgården, för mig var det en magisk plats jag har så många starka minnen därifrån.

Dottern i familjen"Bebbe" som hon kallades hon då ( och som idag är duktiga http://isabelle.se), hade mig i hälarna vare sig hon ville eller inte. Ett minne är att Isabelle redan då använde en så kallad "sup", alltså en surfingbräda som vi badade från och hängde på och jag minns även att hon utövade nån form av gymnastik på den, alltid före sin tid och alltså även före Yoga Girl! ; )

Nu, sista helgen av semestern fick jag och Bobo nöjet att spendera hos bästa vännerna i skärgården. Vädret, hänget, maten, barnen och bastun fick alla toppbetyg. Lite värre var det med min kropp. Den fick stryk. Under lördagen var jag inte sen att hänga med ett gäng ut med båten för lite vattenlek, jag var så sugen att slänga på mig ett par vattenskidor och njuta av farten på havet! Det ska sägas att jag har "gått på vattenskidor", alltså så som folk går på fotboll, tennis osv, alltså tränat det regelbundet helt enkelt. Men det var ju ett tag sedan.

Efter åtta ilskna försök i vattnet gav jag upp. Jag kom inte ens upp på de förbaskade skidorna! Sonen var mycket besviken, för att inte tala om jag själv.

Träningsvärken, eller VÄRKEN i allmänhet som infann sig efteråt var inte nådig, och ett högt rop på hjälp från min stackars mörbultade kropp - "Börja trääääna". Så jag har lovet den det nu. Tack och lov testade jag även att köra "sup", surfingbräda efter båten och det klarade jag! En liten stund i alla fall. Men håll ut arma kropp, jag är på gång, jag e laddad... ska bara vila ut den värsta värken först.

Har ni haft någon träningsvärk i sommar? (Snälla säg ja).