Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Vardagspuls-Mia bjuder Äldrekontakt på kakor och kladdkaka Bild: Mia Rossling

Viktig fikastund!

Publicerat: 2016-09-26   |  Mia Rossling

I söndags var det dags att dra på förklädet och leta fram bunkar och slevar, denna gång utan min lille assistent och tur var nog det för det krävs koncentaration vid bakning av FLERA enheter!

Det var nu min tur att stå som fikavärd för "Äldrekontakt", en medlemsorganisation för ensamma äldre som jag är engagerad i. Jag svettades, knådade och kladdade, kände väl pressen från gäster som säkert smakat (och själv bakat) perfekta hembakta verk genom åren...

En av gästerna är glutenintolerant så först ut var en glutenfri kladdkaka med grädde som jag blivit tipsad om av en vän (byt ut vete mot mandelmjöl och kokosmjöl), kakan gick sönder lite men blev så god och saftig! Sedan blev det små goda syltkakor,aldrig gjort förut, så kul det var att trycka hål med tummen. Måste testas med Bobo nästa gång!

Och sen, de klassiska kokostopparna, även de glutenfria – tog i med lite extra citrusskal, det blev riktigt gott!

Vi fikade länge i eftermiddagssolen som lös in genom fönstret. Valter, Ruth, Rolf och Daphne var några av gästerna. Vi pratade om ett tema inför nästa gång vi ska ses för fikastund och Daphne som fyller 90 år i maj hade "Vitutal reality" på förslag...! Underbart. Till slut enades vi om "poesitema", så till nästa gång ska alla ha med varsin favoritdikt att läsa upp. En extra fin söndagseftermiddag. Har ni haft en skön helg, bakat något kanske?