Mia med ananas Bild: Vardagspuls

”Min svaghet är att hitta nya goda vanor, hitta dåliga är jag ganska bra på”

Häng med Vardagspuls-Mia i hennes försöka att hitta en hälsosammare väg genom livet

Mia Rossling, eller Vardagspuls-Mia som hon kallas för hos oss, är varken hälsotokig eller ett träningsfreak. Och det är precis som det ska vara.
För hur gör en vanlig kvinna som vill komma igång? Det hoppas vi att Mia kan inspirera till.

Publicerad 2017-02-07 | Vardagspuls
Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då?

– Hon tycker att jag är en stjärna och har alltid höjt mig till skyarna, det har ibland varit svårt att leva upp till men hon tycker att jag kan allt. Det bästa tycker hon är mitt glada humör och att jag kan anpassa mig. Och sämst att jag kan vara lite otålig.

Förberedde du dig på något sätt när du började jobba med Vardagspuls?

– Jag har verkligen behov av att leva mer hälsosamt. Så nej.

Har du över huvudtaget någon svag sida?

– Nej… Min svaghet är nog att hitta nya goda vanor, hitta nya dåliga är jag ganska bra på däremot.

Hur tror du att du uppfattas?

– Jag hoppas att alla förstår vad jag säger med tanke på att jag nästan är dansk – men jag gillar min dialekt. Jag hoppas de uppfattar mig som naturlig och någon man kan identifiera sig med. Och rolig kanske?

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med?

– Suck, chips… Jag är otroligt svag för tunna lättsaltade potatischips. Det är ju ändå potatis och kan inte vara helt onyttigt intalar jag mig. Någon form av godis slinker också med. Det ska alltid finnas chips hemma, annars klarar jag mig inte.

Det här kommer att bli ett av dina bästa år någonsin eftersom….?

– Eftersom jag är lite vidskeplig kommer jag att få till en guldkant på vardagen i och med Vardagspuls. Det kan också bli första gången då jag känner att jag vill träna, att vara i form.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?

– Då skulle jag se till att sambandet mellan inre och yttre hälsa alltid kombineras, att det ses som ett och inte betraktas som olika sorters vård. Att psykisk och fysisk vård slås ihop, de två hänger ihop tror jag.

6 snabba med Vardagspuls-Mia

  1. Tittar på: Jag försöker vara lite försiktig med tv-serier för jag fastnar så lätt för serier som Girls, Orange is the new black eller Sex in the city. De kollar jag alltid på. Tittar också mycket på Nyhetsmorgon och matprogram. Älskar Sveriges Mästerkock, fast jag inte kan laga mat själv. Svag för storslagna draman och filmer med romantiska slut.
  2. Lyssnar på: Väldigt mångsidig. Jag lyssnar mycket och gärna på musik, ny musik. Jag kan lyssna på en låt om och om igen och tröttnar aldrig på radioplågorna.
  3. Vanligaste vardagsmiddagen: Det är nog falukorv sedan jag fick barn för han tycker det är så gott. Ibland tar jag kalkonfalukorv för att känna mig lite duktig. Annars blir det spagetti och köttfärssås. Och lax!
  4. Får hög positiv puls i vardagen av: Av liveupplevelser om jag är på teater eller konsert. Av någonting som händer här och nu med mycket folk. Jag vill vara med och bli uppslukad. Jag gillar härliga publika sammanhang där man är en del i en stor gemenskap.
  5. Får hög negativ puls i vardagen av: Det är när jag ser hur folk behandlar medmänniskor illa. Jag tycker det är svårt med tiggarna och hur folk kommenterar sina medmänniskor eller bestämmer sig för att bete sig illa. Och så gillar jag inte tunnelbanan.
  6. Det här vill jag hjälpa besökarna med på vardagspuls.se: Där tänkte jag dela med mig av mitt vardagsliv, som småbarnsmamma och en vanlig tjej som vill komma i form, fortsätta det jag påbörjat i rutan med att testa de olika grejerna. Det som vi inte hinner med i rutan kan vi fortsätta med där.