Jess Glynne framförde sin nya hit Take me home i Vardagspuls 4/9.

”Jag älskar Sverige”

Jess Glynne framförde sin nya låt live i Vardagspuls

100 miljoner spelningar på Spotify och fem listtoppar i England.
Musikfenomenet Jess Glynne besökte Vardagspuls och framförde sin nya låt i programmet.

Publicerad 2015-09-03 | Vardagspuls

Just nu toppar Jess Glynne, 26 år, listorna i England med låtar som ”Hold my hand” och ”Right here”. Hon har också haft fem topplaceringar – något som bara en kvinnlig artist, Cheryl Cole, tidigare har lyckats med. 

Som 15-åring deltog Jess i X-factor i England men blev utslagen direkt efter  audition. Tio år senare tog karriären fart på allvar. Nu jämförs hon med artister som Amy Winehouse och Whitney Houston och har redan blivit ett fenomen på Spotify med över 100 miljoner lyssningar.

Jess Glynne var gäst hos Agneta Sjödin i Vardagspuls:
Se hela intervjun här

Välkommen Jess Glynne! Det är en ära att ha dig med i programmet.

– Tack för att jag fick komma. 

Vad tycker du om Sverige hittills?

– Jag älskar Sverige, jag har varit här flera gånger. Det är så vackert, jag önskar att jag kunde vara här mer.

Ja, du har släkt i Sverige.

– Precis, jag vet faktiskt inte var i Sverige de bor, men jag träffade dem precis innan jag kom hit, det var jätteroligt.

Ditt album gick direkt upp på förstaplatsen. Hur firade du?

– Jag firade under en hel vecka och det var ganska så galet. Tillsammans med bandet och med familjen. Det var middag, drinkar och party. Och eftersom jag har haft så fullt upp med musiken var det rätt så intensivt. Men fira måste man!

Tidigare i år gjorde du en operation – berätta om den.

– Jag hade jobbat lite för mycket och stämbanden är ju muskler, jag hade överansträngt min röst, jag hade knutar på stämbanden. Det enda sättet att få bort dem var att operera, så det var den enda lösningen.

Vad var din största oro?

– Att något skulle gå fel. Det är otäckt när det handlar om att operera rösten, att jag aldrig skulle få min röst tillbaka. Men allt gick bra.

Och kort därefter toppade din låt topplistan. Var det något du hade räknat med?

– Nej, jag hade inte väntat mig det överhuvudtaget. Jag blev självklart tacksam och det var en enormt känslosam upplevelse, jag hade jobbat så hårt för det.

Jag läste att du skrev 100 låtar till ditt första album.

– Ja, jag skrev så mycket för att verkligen hitta rätt, vad som verkligen var jag som artist. Och för att hitta dit var jag tvungen att testa och göra många olika saker musikaliskt.

Var hittar du din inspiration?

– Från livet. Livet  är inspirerande i sig. Artister som Amy Winehouse är också en stor inspiration.

Någon svensk artist som inspirerat dig?

– Jag känner faktiskt inte till så många svenska artister, Avicii är svensk va, och ABBA va?

Du turnerar i Storbritannien nu?

– Ja, och det är jättekul, om en vecka åker vi till USA där vi ska turnera runt i 2,5 veckor. Det blir tolv stopp.

I dag ska vi lyssna på din nya låt ”Take me home” – berätta om den.

– Det är en personlig sång. Jag började skriva den när jag var ganska så nedstämd. Samtidigt ville jag ville skriva något med hopp i – inte en som var sorglig eftersom jag inte är en sorglig person. Men det är viktigt för mig att skriva musik med ett budskap. Låtar som jag älskar har ett bra budskap, det är viktigt för mig.

Tack så mycket, Jess, nu är det dags för dig att gå upp på scenen.

– Tack så mycket för att jag fick komma hit!

Här kan du lyssna på Jess låtar