Så söker du Arla Gotlandsstipendiet Bild: Arla

Hjälp gotlänningarna att bli fler

Sök Arlas Gotlandsstipendium – bo kostnadsfritt på ön

Bor du i Stockholm och vill flytta till Gotland? Då ska du söka Arla Gotlandsstipendiet – och ta chansen att bo kostnadsfritt på ön i höst.

Publicerad 2017-05-24 | Vardagspuls

Under sommarhalvåret växer Gotland med 11 000 stockholmare och nästan 6 000 stockholmska hushåll har fritidshus där. Men varför stannar fler inte kvar, permanent? Med Arlas Gotlandsstipendium får ett stockholmspar chansen att starta ett nytt liv på ön – och de permanent boende gotlänningarna chansen att bli fler.

Det par som tilldelas Gotlandsstipendiet får flytta till Gotland och bo i ett hus kostnadsfritt från september till oktober 2017.

Målet är 65 000

Gotland har i dag 58 000 invånare, men vill bli fler. Målet är att bli 65 000 till år 2025. En före detta stockholmare som bosatt sig permanent på ön är Arla-bonden Jessica Hermansson.

– När jag flyttade till Gotland för 14 år sedan år sedan var det en dröm som blev verklighet. Jag trivs verkligen bra här, men vi måste bli fler på ön. För mig är det jätteviktigt att få fler att flytta till hit för att ön ska leva året om och för att vi ska kunna fortsätta att hålla landskapen öppna, säger hon.

Vill du flytta från Stockholm till Gotland?