Hon har raporterat från hjälpbåtarna i Medelhavet

”Tiden på Samos har lämnat mig hudlös”

Utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt har prisats för sina rapporterar från kriser och katastrofer runt om i världen. Nu är hon nyss hemkommer från räddningsprojektet Gula båtarna i Grekland och från terrordrabbade Paris.
– De som vi plockat upp på båtarna, flyr ju från det som händer i Paris. De flyr extremisterna, säger hon i Vardagspuls.

Publicerad 2015-11-23 | Vardagspuls

Tack vare projektet med de Gula båtarna har hittills över 330 liv kunnat räddas under den rådande flyktingkatastrofen. Natten till i lördags räddade projektet 94 människor, varav 17 var barn, i vattnet utanför ön Agatonisi.

En som varit med och rapporterat från hjälpbåtarna är journlisten Carina Bergfeldt. ”
Det var exakt fyra dygn mellan det att jag klev på ett plan och lämnade Grekland och att jag klev av ett plan och landade i Paris. Tiden på Samos har lämnat mig hudlös. Så pass att psykologen som Aftonbladet tvångsskickade alla oss utsända till log ett försiktigt leende och sa ”du kanske skulle komma tillbaka någon gång?”. Så skriver Carina Bergfeldt i en krönika i Aftonbladet.

I Vardagspuls berättar hon om insatsen, vad hon varit med om och hur hon bearbetar de hemska upplevelserna.
– Det vi måste påminnas om är att det är människor vi har att göra med. De människor vi plockar upp i båtarna flyr ju från det som hände i Paris. De flyr från extremister. De flyr också från det här hemska.

 

 

Läs mer om Gula båtarna och hur du kan hjälpa här.