Torsdag 2/4

 

Vardagspuls läkare Anders Hansen om hur livsstilen påverkar cancerrisken. Tomas Melén startade Hundlöpet, ett lopp där du springer tillsammans med din hund. Han berättar om hur hans hund hjälpte honom till en mer hälsosam livsstil. Darin berättar om sitt engagemang för utsatta barn och sjunger nya singeln "Ta mig tillbaka". Sommeliererna Niklas Löfgren och Fredrik Lundberg visar hur man luftar vin – med hjälp av en mixer. Årets kock Tomas Sjögren lagar kryddglacerad lammbog med stuvade grönsaker. Programledare: Kristin Kaspersen.

Onsdag 1/4

 

Vi gästas idag av fantastiska Pamela Andersson, chefredaktör för Topphälsa. För tre år sedan hittade läkarna en hjärntumör, stor som ett ägg. Pamela berättar för programledaren Kristin Kaspersen om hur hon lyckas ta tillvara varje dag – trots att hon var femte månad får vad hon kallar ett ”leva eller dö-besked”. Vi pratar också med Pamela om hur hon hanterar barnens rädsla. Som vanligt på onsdagar har vi Vardagspuls psykoterapeut Louise Hallin här som svarar på frågor om hur man ska prata med sina barn om svåra saker, som sjukdom och död. I köket har vi de värmländska barndomskamraterna och skådespelarna Johan Östling och Björn Starrin, just nu aktuella i TV-serien Ack Värmland. Här i vardagspuls lagar de farmor Astas pyttipanna - på hackkorv!

Tisdag 31/3

 

I kväll pratar vi om att påverka cancer med kosten. Vardagspuls dietist Anna Ottosson har en snabbguide om kost som ökar skyddet mot cancer. Ann-Catrin Nordin drabbades av bröstcancer för ett år sen och berättar om sin resa. Skaparen och huvudrollsinnehavaren av “Welcome to Sweden”, Greg Poehler, kommer på besök. Författaren Anna Jansson är aktuell med den 16:e delen i den populära “Maria Wärn”-serien. Dessutom äggspecial med Ulrika BrydlingProgramledare: Kristin Kaspersen.

Måndag 30/3

 

TV-profilen Ellinor Persson drabbades av bröstcancer för drygt ett år sedan. Hon berättar om den tuffa resan tillbaka och får hjälp av vår träningsprofil Leila Söderholm som själv haft cancer. Marwa Karims dröm gick i uppfyllelse och fick träffa Zlatan. Hon kommer till studion och vår kock Christian Hellberg lagar torsk med ramslöksdipp. Dessutom berättar komikern Tobias Persson som är aktuell med sin första soloföreställning om hur lättkränkta vi svenskar är. Programledare: Kristin Kaspersen.

Publicerad 2015-03-24 | Senast ändrad 2015-03-31 | marten@vardagspuls.se

Tidigare veckor:

Vecka 22
Vecka 21

Vecka 20

Vecka 19

Vecka 18

Vecka 17

Vecka 16

Vecka 15

Vecka 14

Vecka 13
Vecka 12
Vecka 11
Vecka 10
Vecka 9
Vecka 8