Hillevi Wahl är före detta matmissbrukare. I dag är hon tokig i militärträning. Bild: Juliana Wiklund

”Livet är ett äventyr och kroppen är ett nöjesfält”

Författaren och hälsogurun bjuder på inspiration

Hon är författare, inspiratör, talare och hälsoguru. Hillevi Wahl tycker att träning ska vara någonting roligt och lustfyllt – och det gör ingenting om man misslyckas ibland.

Publicerad 2015-02-12 | Vardagspuls
När är man i form egentligen?

– När kroppen sjunger och ler.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls?

– Ja, jag har nog funderat mycket på vilken sinnesstämning jag vill att bloggen ska ha. Det är viktigt att det inte blir pekpinnar, utan mer av tips, glädje, humor och pepp. Jag kommer garanterat att bjussa på många egna fadäser och knasiga bilder.  

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det?

– Tja, nu är hon ju död. Så det är rätt tyst därifrån.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt?

– Att hitta sin gladträning, för då följer allting annat efter. Använder man sin kropp så lyssnar man också på kroppen och vill automatiskt äta bättre, sundare.  Ska man springa ett lopp vill man exempelvis inte vara hungrig, men inte heller proppmätt. Man hittar sin inre balans när man tränar.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med?

– Ägg, keso, fisk, mååånga liter mjölk, bröd, kaffe, påläggsskinka, massor av grönsaker och frukt. 

När du ska lyxa till det lite vad gör du då?

– Köper glass! Vi har sockerstopp och äter bara varsin glass på lördagar. Så den där glassen njuter vi alldeles extra mycket av.

Vad vill du att tittarna ska göra efter programmet?

– Ringa en kompis och sticka ut och röra på sig. Eller ta med hela familjen till ett friluftsområde. Det finns så många härliga naturområden att upptäcka. Kanske våga anmäla sig till ett lopp eller två! Då skulle jag bli skitglad.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?

– Göra all träning gratis. För både barn och vuxna.

Hillevi tipsar om hur du kommer igång med träningen!

Mer fakta om Hillevi:

Tittar på: Blodiga, snygga tv-serier! Som Bones, Holby City eller Tyst vittne. Och jag hetstittar när jag tittar. Jag vill ha allt, nu! Brittiska deckare älskar jag. För att inte tala om amerikanska mästerverk som House of Cards. Jag håller andan inför den nya säsongen. Och självklart Biggest Loser. Eftersom jag själv har varit kraftigt överviktig vet jag vilka hjältar alla medverkande är. De inspirerar mig.

Lyssnar på: Poddradio! Älskar Värvet, Spanarna i P1, Serial, Mordutredarna och P1 Dokumentär.

Vanligaste vardagsmiddagen: Något från Linas matkasse. Livet har blivit så mycket enklare sedan vi började prenumerera på deras matkassar. Hemmapanerad fisk med potatis och stuvad spenat är en favorit hos oss. Och ärtor! Lykke skulle nog kunna leva bara på ärtor om hon fick. Själv älskar jag ägg och keso till nästan allt. Jag är en hungerflicka och behöver rejält med protein för att bli mätt.

Följer du recept: Jajamän, annars går det käpprätt åt skogen! Nu har jag hittat in på Arla.se och kommer att testa några recept i veckan på bloggen. Ungarna får vara den stentuffa juryn – det ska bli spännande.

Får hög positiv puls i vardagen av: Militärträning och backintervaller. Jag har ansträngningsastma, så ibland känns det som om jag går konstant på maxpuls.

Får hög negativ stresspuls i vardagen av: Gnälliga människor och översittare. Jag blir stressad bara jag tänker på dem!

Det här kommer jag att bidra med till vardagspuls.se: Glädje och mod. Mod att våga följa sin nyfikenhet och testa nya grejer, nya träningsformer eller se nya platser. Livet är ett äventyr och kroppen är ett nöjesfält. Om jag kan börja träna och må så här himla bra efter 45, så kan tamejsjutton alla. Numera tänker jag som Pippi när jag står inför något nytt: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!” Ibland misslyckas jag så det sjunger om det, men det gör ingenting – då blir det åtminstone en bra instagrambild!

Hillevi Wahl

Hillevi Wahl

Namn: Hillevi Wahl
Familj: Maken Gunnar, barnen Elliot, 11, Movitz, 9, och Lykke, 5
Ålder: 49 och ett halvt
Bor: Fredhäll, Stockholm
Gör till vardags: Skriver, tränar och skrattar, enligt mina barn.

Instagram: @hilleviwahl
Facebook: facebook.com/hillevi
Twitter: @hilleviwahl