Bild: Mostphotos

6 anledningar att älska påsken

Många längtar till julafton och midsommar med flera månaders framförhållning i planeringen. Men hur lättsamt och härligt är det inte med påsken? Här är sju anledningar till varför det är årets bästa högtid!

Publicerad 2018-03-26 | Vardagspuls
 1. Ledighet utan krav 
  Påsk innebär ledighet! Ett bra tillfälle att umgås I lugn o ch ro med sina nära och kära!  Koppla av på semestern                                                                                                       
 2. Opretentiösa presenter
  Äntligen ges tillfälle att ge bort något till någon du tycker om utan önskelistor eller höga förväntningar!  Kanske ett litet chokladägg att mumsa på eller en kvast med påskris att piffa upp hemmet med.                                                                
 3. Pyssel och pynt
  Nu är det okej att släppa loss med färg och fjädrar in hemmet. Till påsk är det extra roligt att pyssla! Nu är tiden då vi kan experimentera med färg, fjädrar, glitter och allt tänkbart i pyssel. Bara kreativiteten sätter gränserna!

 4. Påskkärringar som sprider glädje
  Hur gulligt är det inte när små påskkärringar knackar på dörren? Med en liten scarf på huvudet och rosiga, fräkniga kinder. Belöning till de utklädda barnen i form av en sötsak eller en liten slant samtidigt som påskkäringarna sprider glädje i hushållen!

 5. Vackert väder och ledighet                                                                  Sommartid betyder ju att vi närmar oss sommaren. Det börjar komma knoppar på träden och tussilago kämpar sig fram längs vägkanterna. Solglasögonen åker på och människor kryper ut ur sina iden för att umgås. Påsken ger oss tillfälle att umgås utomhus!

   6 äggrätter till påsk!

 6. Besök Muséer och konsthallar 
  Äntligen finns tid till att besöka museer eller utställningar som en annars missar under jobbstress eller annat som upptar ens tid. Under påsken annordnas konstrundor på många platser i landet.