Vardagspuls lyckoexpert Tina Löfström tipsar om att sprida glädje genom små enkla medel Bild: Pixabay, privat.

Det är de små gesterna som sprider glädje

”Så skapar du lycka hos dig själv och andra”

Att höra om andras fina gester mot medmänniskor är nästintill lika värmande som att uppleva dem själv, skriver Vardagspuls lyckoexpert Tina Löfström. En liten vänlig gest kan göra så mycket.

Publicerad 2016-11-03 | Tina Löfström

En vän till mig gjorde en så oerhört fin gest till sina kollegor, när hon slutade på sitt tidigare jobb. När hon berättade om denna händelse blev jag så inspirerad. Att höra om andras fina gester mot medmänniskor är nästintill lika värmande som att uppleva dem själv.

Det hon gjorde var att hon satte sig ned och skrev en liten lapp till var och en av sina kollegor, med en personlig hälsning om vad hon var tacksam för hos varje person. Dessa delade hon sedan ut i allas postfack. Alla fick sin lapp som en liten överraskning och effekten var enorm. Alla blev oerhört glada och tacksamma. En liten vänlig gest växte sig enorm när effekterna tog fart och ett helt kontor blommade upp, tack vare små, personliga post-it-lappar.

För att uppnå lycka i sitt eget liv behöver vi skapa lycka hos andra. Och det enklaste sättet att göra det på är att i så stor mån som möjligt hjälpa, göra gott och värna om våra medmänniskor. Om vi strävar efter att göra gott mot andra värmer vi inte bara mottagaren, utan vi inspirerar vår omvärld och godheten sprider sig.

Att göra det smått, göra det regelbundet och göra det för att sprida glädje – det är mitt tips denna vecka!