Njut med alla sinnen i jul tipsar lyckoexperten Tina Löfström om Bild: Johnér, press.

Lyckoexperten: Julen är njutningens högtid

Låt känslan av jul spridas i hela kroppen

Se allt det härliga och njut med alla sinnen är lyckoexperten Tina Löfströms råd till alla julfirare.

Publicerad 2016-12-20 | Tina Löfström

Nu är julen äntligen här och för många innebär det att en lång tid av förberedelser i form av julbak, pysslande och fejande är över och att det är dags att njuta av allt det härliga. Jag älskar julen just på grund av det – njutningen!

Julen är full av möjligheter att njuta till fullo och det bästa sättet att optimera njutningen är att bestämma sig för att fokusera på och att se allt det härliga.

Att vakna i ottan och att i morgonrock tassa ut i vardagsrummet till en klädd gran som glittrar och strålar av vackra ljus och dekorationer är nog bland det mysigaste som finns. Jag brukar ta en liten stund att bara sitta i soffan och njuta av det vackra och låta känslan av att ”nu är det jul” spridas i kroppen. Att sitta i ett vintermörkt rum och beundra de vackra dekorationerna i granen och paketen som ligger under är en lugn och harmonisk start på dagen.

Upplev julafton med alla sinnen

Denna stund är bara starten på en rad av möjligheter till att njuta ordentligt på julafton. Maten, bakverken, julgodiset, umgänget, julklapparna och glädjen. Allt detta fina vi ordnat för oss är så mysigt och stämningsfullt att det vore slöseri att inte stanna upp och njuta av det!

Jag kommer att låta julen bli en dag då jag gång på låter sinnena uppleva dagen till fullo – att se, att höra, att dofta och att känna att nu är det jul igen. Att njuta av julen är enkelt, nu är det bara göra det.

Jag önskar er alla en njutningsfull jul!