kim cattrall jennifer aniston Bild: Michael Spingler, Todd Williamson/TT

Stjärnorna: Därför älskar vi att åldras

9 röster om vinsterna med att mogna

Att säga att Hollywood är åldersfixerat är en underdrift. Särskilt hårt bedöms kvinnorna framför kameralinsen.
Men här är stjärnorna som hittar stora fördelar med att åldras – och har underbara skäl till det.

Publicerad 2015-05-19 | Vardagspuls

”Jag mår bättre nu än vad jag någonsin har mått. Jag tittar på bilder av mig själv när jag var yngre och tänker ”Gud, jag var så vacker där, men jag tyckte inte det då” eller rentav ”Wow, jag ser så mycket bättre ut nu. Jag var så en sådan tönt och jag kan se på bilderna hur osäker jag var, jag försökte vara något som jag inte var, men på den tiden trodde jag att jag var cool."
Elle MacPherson, modell, 51, till The Telegraph

"Jag tar hand om mig själv. Jag är i bra form. Jag kan visa min röv när jag är 56, eller 66, eller 76. Jag har förtjänat det."
Madonna, 56, artist, till Rolling Stone

”Det finns ett talesätt att med åldern ser du ut på utsidan som du är på insidan. /…/ Om du är en person som ler ofta, så kommer du få fler glädjerynkor. Dina rynkor speglar den väg du har valt, det är som kartan över ditt liv”
och
”På ett sätt känner jag mig vackrare än jag någonsin har gjort eftersom jag har ett tillfredsställande liv, mina barn och barnbarn är min stora stolthet, likväl som vad jag har skapat i mitt yrkesliv. /…/ Jag kan inte låtsas att jag är yngre än jag är, men jag har levt mitt liv så fullt ut att det känns som att jag har levt två gånger."
Diane von Furstenberg, 68, designer, i sin självbiografi ”The woman I wanted to be"

”Det bästa tankesättet för att hantera åldrandet är följande: Vad är alternativet? Jo, alternativet är, så klart, att dö. Så i jämförelse är jag glad att hamna i klimakteriet, jag tar det.”
Whoopi Goldberg, 59, skådespelerska, till New Jersey Monthly

 

”När jag fyllde 30 insåg jag att jag inte måste behaga alla. Jag kunde faktiskt njuta av livet, och det är väldigt positivt.”
Charlize Theron, 39, skådespelerska, till W magazine

”Jag har haft roligare efter 40 än jag någonsin kan minnas att jag haft tidigare. Det gäller både jobbet och hur jag mår i kroppen och i sinnet.”
Jennifer Aniston, 46, skådespelerska, till Harper’s Bazaar

Skådespelerskan Julia Roberts, 47, har sagt till You magazine att hon "kanske tog en risk” med Hollywood-mått mätt när hon valde att inte göra ett ansiktslyft.
”Men jag har sagt till Lancome att jag vill bli en åldrande modell - så de måste behålla mig tills jag åtminstone är över 50” sa hon, med tillägget:
”Nu för tiden tar jag inte saker och ting så allvarligt. Det är lycka.”

”Vid 50 års ålder kommer en underbar självkännedom. Du försöker inte vara någon annan, eller göra om ditt liv. Du tänker: det här är jag. Det här är vad jag har gått igenom, och jag vet vem jag är nu."
Kim Cattrall, 58, skådespelerska, till Good housekeeping

”Jag har faktiskt bättre sex nu när jag är äldre – vilket är en väldigt grundläggande sak. Nu vet jag hur jag ska köra fordonet, om du förstår vad jag menar."
Lauren Hutton, 71, till Artisan News