”Att vara med barnen höjer min glädjepuls”

Vardagspuls Kristin Kaspersen vill inspirera många

Som en av Vardagspuls två programledare, lever Kristin Kaspersen som hon lär.
Det betyder hälsosam mat, skön träning – och att må bra.
– Jag får en hög lyckopuls av att träna mycket, och förstås av lyckan i att vara med mina barn.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls
Gör till vardags:

– Jobbar med många olika saker men jag är mamma, föreläsare och programledare – under hösten bland annat i Biggest Loser och Cancergalan. Jag skriver även på min andra bok nu som handlar om kost, träning och att må bra.

Tittar på: 

– Jag tittar inte så mycket på TV, mest sport och Nyhetsmorgon. Det är skönt att dricka lite kaffe och titta på mitt gamla program utan att ha varit uppe i fyra timmar redan.

Lyssnar på:

– Åh, det är allt från Sam Smith och Ed Sheeran till ja… det är mina söner som gör spellistor men det är väldigt blandat. NRJ Wake Up på morgonen är vår heliga stund tillsammans. Jag har inte lyssnat så mycket på poddar, men det är väldigt kul, jag gillar det speciellt om jag kör bil längre sträckor.

Vanligaste vardagsmiddagen:

– Jag har nog ingen vanlig, vi försöker variera ganska mycket, och vi tänker ganska mycket på kosten i min familj eftersom vi inte äter vetemjöl. Så mycket ren kost som möjligt och mat som inte är processad. Det kan vara allt från lax i ugnen till att göra egna köttbullar. 

Följer du recept?

– Jag inspireras av andras rätter och av bilder på mat. Om jag ska laga mat inom ett nytt område börjar jag ofta med att fokusera på en ny råvara, som till exempel zucchini och då gör jag olika grejer på den råvaran. Då googlar jag mycket på recept och inspiration. Jag försöker baka glutenfritt, och tänker mycket på vad vi äter inte minst nu när jag skriver en bok om kost. 

Får hög positiv puls (lyckopuls) i vardagen av:

– Hög puls kan vara både bra och dålig, om det är stresspuls eller om det är lyckopuls. Men om vi pratar om lyckopuls så gillar jag att träna mycket och lyckan över mina barn kan höja glädjepulsen. Jag skrattar mycket med dem.
Träning som ger hög puls kan få min stresspuls att lägga sig.  Bara att komma ut och springa är fantastiskt.

Får hög negativ stresspuls i vardagen av:

– Om jag jobbar för mycket med för lite återhämtning. 

I Vardagspuls på TV4 – vad vill du lyfta fram?

– Vi gör så många program och kommer att kunna ta upp så otroligt mycket, ta fram så många olika ämnen och svar på olika frågor, vilket är fantastiskt. Det är fantastiskt kul att vi kan inspirera människor – att få någon att ändra sin dåliga vana gör mig väldigt glad. Programmet ligger också på en tidpunkt då många vill varva ner stresspulsen.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Namn: Kristin Kaspersen
Familj: Singel, sönerna Filip 18 år, Leon 11 i februari.
Ålder: 45 år
Bor: Stockholm

Kristins blogg: www.kristinkaspersen.se/blogg/
Twitter: @kaspermom
Instagram: @kaspersen