Yoghurt Bild: Mostphotos

4 saker att äta för ett underliv i balans

Förebygg infektioner och svamp med rätt kost

Är magen glad är människan glad brukar man säga och det är förvisso sant. Men det finns också en annan del av kroppen som behöver funka för att resten av livet ska göra det, nämligen underlivet. Här tipsar vi om några livsmedel som kan vara smart att äta för ett underliv i balans.

Publicerad 2017-11-27 | Vardagspuls

Det är svårt att vara glad om underlivet inte funkar som det ska. Svamp, klåda, infektion eller bara en allmän obalans där nere kan förstöra även de bästa av dagar. Det finns massor av läkemedel och huskurer för att bota, lindra och förebygga problem. En sak du kan göra är att tänka på vad du stoppar i dig, för det som hamnar i magen kan faktiskt påverka hur ditt underliv mår. Här är en lista på riktig superfood för snippan!

Kalcium kan lindra PMS

Att bakteriekulturen som man kan hitta i fil och yoghurt är bra för mage och tarm är ingen nyhet men den kan också främja en sund bakterieflora i underlivet som i sin tur kan förebygga svamp och andra infektioner. Dessutom kan det lindra PMS eftersom det innehåller kalcium. 

Fet fisk för bättre cirkulation

Att hålla blodcirkulationen igång är bra för hela kroppen och även för underlivet. Omega-3 fettsyror, som också finns i linfrön, håller igång blodcirkulationen och gör det lättare att bli sexuellt upphetsad. 

Din IBS kan vara endometrios

Fullkorn för att hålla i gång magen

Är magen glad är människan glad, och även underlivet! Fibrer och fullkorn hjälper till att främja magens goda bakterier och förhindrar även förstoppning. Förstoppning är inte bra då ansträngningen att gå på toa kan vara dåligt för ditt underliv. En del infektioner i underlivet beror också på att skadliga tarmbakterier tar sig in i slidan och urinröret och det kan eventuellt förhindras av en gladare mage. 

Grönt te mot urinvägsinfektioner

Att grönt te är nyttigt är kanske ingen nyhet. Det innehåller massor av antioxidanter och bland annat katechiner och taniner som hjälper mot urinvägsinfektion. 

Källa: Måbra