dålig sexlust Bild: Johnér

Allt fler kvinnor känner minskad sexlust

Stress vanligaste boven

Hela 70 procent av svenska kvinnor har haft minskad sexlust det senaste året. Det här framkommer i en ny rapport som RFSU låtit göra. Och det är framförallt stress, trötthet och avsaknad av egentid som är orsaken till den minskade lusten.

Publicerad 2016-05-26 | Vardagspuls

Nära 6 000 svenskar har deltagit i studien som Expressens Hälsoliv tagit del av. Det visade sig att 20 procent av de tillfrågade har sex färre än sex gånger per år och totalt sett var det drygt 60 procent av de svarande männen och kvinnorna som har problem med sexlusten, men värst var det alltså för kvinnorna där hela 70 procent uppger att de haft minskad sexlust det senaste året.  

Stress och vitaminbrist

För de flesta av kvinnorna var minskad sexlust något de hade problem med "då och då" men 11 procent svarade att det är ett vanligt problem. Och den absolut största boven är enligt undersökningen trötthet. Jessica Åström på RFSU tror också att våra hektiska och pressade livsscheman och näringsbrist spelar stor roll.
– Förutom stress kan bristen på energi vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer som kroppen behöver, vilket i sin tur kan påverka sexlusten, säger hon.

Så tjejer, se till att slappa mer!

MER:

Så förbättrar sex din hälsa

Så många kalorier förbränner du när du har sex - räkna ut själv!

Studie: Så ofta behöver du ha sex för en lycklig relation

Alla våra artiklar om sex hittar du här