Njut av äpplen på hösten genom att baka äppelpaj, äppelkaka och göra äppelmos Bild: Pixabay

Äpplen till frukost, lunch och middag!

Frossa i 16 härliga äppelrecept

Äppelpaj. Äppelmos. Äppelkaka. På hösten, när träden dinglar av goda äpplen, äter vi gärna något som innehåller denna söta, ibland lite syrliga, frukt. Låt oss bjuda på en härlig äppelspecial!

Publicerad 2016-09-12 | Vardagspuls

Du har säkert hört ordspråket ”Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen”. Kanske ligger det något i det för en amerikansk studie som publicerades 2015 visar att de som dagligen åt äpplen använde mindre receptbelagda läkemedel än de som inte åt äpplen varje dag.

I studien deltog 8 399 personer varav 753 åt äpplen varje dag. Det ska dock poängteras att studien var en så kallad observationsstudie där inga orsakssamband kan fastställas skriver Dagens Medicin.

Äpplen bra för våra tarmbakterier

Andra studier visar att äpplen kan minska risken för hjärtsjukdom och att de kan hålla magen i balans eftersom frukten innehåller en löslig kostfiber som heter pektin och som hjälper till att öka antalet goda bakterier i tarmen, skriver Aftonbladet Wellness.

Äpplen innehåller även antioxidanten quercetin som sägs kunna hämma de skadliga oxiderande föreningarna i kroppen och som bromsar cellernas nedbrytning.

Så låt oss bjuda på några härliga äppelrecept!

Baka med äpplen

Frukost med äpplen

Snabblagat med äpplen

Mellanmål med äpplen

Middag med äpplen

Dessert med äpplen

Stekta äpplen med dulce de leche

Drycker med äpplen