Bild:

Barn blir smartare av ridning

- aktiverar hjärnans del för inlärning

Vill du ha ett barn som har lätt att lära? Ny forskning visar att ridning aktiverar den delen i hjärnan som står för inlärning.

Publicerad 2018-03-08 | Michaela

Många föräldrar gör sitt yttersta för att sina barn ska utvecklas och lära sig på bästa sätt. Men vilka tillvägagångsätt använder vi oss av? Utbildning och bokläsning? Nu visar ny forskning från Tokyo uneversity of Argiculture att det kan löna sig att erbjuda sina barn ridlektioner.

Ger bättre minne

I undersökningen fick barnen fylla i enkla svar och matematiska test före och efter en ridlektion. Under tiden mättes barnens hjärtfrekvens. Vibrationerna från hästen visade att de aktiverar den delen av hjärnan som står för inlärning.

Ridning kan förbättra barns möjligheter att utföra kognitiva uppgifter som snabb problemlösning, inlärning och ger samtidigt bättre minne.

”Kan bero på hästens rörelser”

Studien publicerades i tidskriften Public Health och studieförfattaren professor Mitsuaki Ohta sa att en viktig egenskap hos hästen är att de producerar tredimensionella accelerationer.

 – Rörelsen av hästens bäcken kan ge motoriska och sensoriska ingångar till den mänskliga kroppen. Jag tror att några av skillnaderna mellan förarens prestationer kan bero på dessa accelerationer, säger han till Daily Mail.